stiri Braila – debraila.ro

JENANT! | PSD Braila SE LAUDA pe Facebook cu majorarea alocatiilor, desi parlamentarii PSD au votat IMPOTRIVA

Organizatia Judeteana PSD a distribuit pe o retea de socializare un articol din presa centrala care anunta ca „Parlamentul a votat majorarea alocatiilor pentru copii”. Postarea a fost criticata de internauti, care au precizat ca social-democratii nu au niciun merit in adoptarea amendamentului deputatului liberal Robert Sighartau.

Incepand cu 1 martie, alocatiile copiilor aproape se vor dubla, de la 84 de lei la 150 de lei, dupa ce parlamentarii au votat, joi, amendamentul lui Sighartau la Legea bugetului. Propunerea a trecut cu 123 de voturi „pentru”, 119 „impotriva” si o abtinere.

Alaturi de parlamentarii PNL, ProRomania, USR si PMP au votat pentru majorarea alocatiilor si 18 parlamentari UDMR, cate 3 de la PSD si ALDE, dar si un parlamentar apartinand Grupului minoritatilor nationale.

Dupa votul dat pentru amendamentul deputatului PNL, PSD si ALDE au cautat solutii pentru reluarea votului, Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor si Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor participand la o sedinta fulger in biroul lui Liviu Dragnea. Se pare insa ca majorarea alocatiilor pentru copii ramane valabila,  votul fiind exprimat potrivit procedurii legale.

Dragnea a catalogat amendamentul ca fiind „demagogic”.

Copiii de pana la 2 ani vor primi cate 300 de lei pe luna, fata de 200 de lei, in timp ce cei de pana la 18 ani vor primi 150 de lei pe luna, fata de 84 de lei.

Trebuie precizat faptul ca in urma cu doua saptamani, chiar senatorul Ion Rotaru, presedintele interimar al Organizatiei Judetene PSD, s-a opus prin vot unei initiative legislative care propunea tot majorarea alocatiilor.

Comentarii