stiri Braila – debraila.ro

Jandarmeria Braila, la raport | Ce misiuni au executat jandarmii anul trecut

In Sala Mare a Prefecturii, miercuri, 18 ianuarie, a avut loc sedinta de evaluare a activitatii Inspectoratului de Jandarmi Judetean pe anul 2016, eveniment la care a participat prefectul Madalina Cochino, sefii institutiilor brailene din sistemul de aparare nationala si siguranta publica, dar si cadre ale inspectoratului.

Activitatea a fost condusa de colonelul Vasile Mot, inspector sef al Jandarmeriei, care a vorbit despre rezultatele obtinute, greutatile intampinate in anul precedent si modul de rezolvare a acestora, conturand totodata si principalele directii de actiune pentru 2017.

Potrivit bilantului prezentat, in anul 2016, jandarmii braileni au executat 5146 misiuni, situatia defalcata fiind urmatoarea: 3912 misiuni de mentinere a ordinii publice, 679 misiuni de asigurare a ordinii publice, 355 actiuni executate in cooperare cu alte institutii, 48 misiuni de punere in aplicare a mandatelor de aducere si 152 misiuni de interventie in domeniul ordinii publice.

Din cele 152 actiuni de interventie pe care efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judetean le-au executat, 82 au fost interventii pentru aplanarea unor conflicte si 70 interventii pentru rezolvarea altor situatii.

Institutia a avut ca prioritati cresterea gradului de siguranta al cetatenilor si al elevilor, personalului didactic si prevenirea delicventei juvenile in incinta, in zona adiacenta si pe traseele de deplasare catre cele 34 de institutii de invatamant aflate in competenta jandarmilor. Astfel, cea mai mare crestere a misiunilor executate o constituie cele de mentinere a ordinii publice in proximitatea unitatilor scolare, in anul precedent executandu-se 528 de astfel de misiuni, cu 120 % mai multe fata de 2015.

„Prin activitatea desfasurata de catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean, in anul 2016, s-a urmarit atingerea scopului strategiei de realizare a ordinii si sigurantei publice, activitatea fiind orientata catre nevoile de asigurare a starii de legalitate si de crestere a gradului de protectie pentru cetateni”, a declarat colonelul Vasile Mot.

Pe linia combaterii faptelor de natura penala, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean, anul trecut, au fost constatate prin activitatile proprii, un numar de 264 infractiuni, fiind depistati in flagrant 331 faptuitori, ce se regasesc in 242 dosare instrumentate.

Comentarii