stiri Braila – debraila.ro

ISTERIA care a cuprins Braila: COD ROSU de APA | Au dat peste cap reteaua si au golit supermarketurile! | TOTUL, de la un cuvant INTELES GRESIT

O avarie la conducta de apa de la Chiscani si un mesaj inteles gresit au creat panica printre braileni. Speriati ca vor ramane fara apa potabila timp de doua zile, locuitorii din municipiu si comunele apropiate au triplat consumul in incercarea de a-si face rezerve, fapt care a blocat mai multe hidrofoare. Inevitabil, in urma asaltului, in unele zone furnizarea apei potabile a fost sistata, in altele presiunea a scazut sau apa avea culoare maronie.

„Avand in vedere avaria (…),  in urmatoarele 48 de ore, incepand cu data de 25 ianuarie 2019, ora 16:00, suntem nevoiti sa RESTRICTIONAM furnizarea apei IN CEEA CE PRIVESTE DEBITUL SI PRESIUNEA pentru toti consumatorii din localitatile: Municipiul Braila, Chiscani, Lacu Sarat, Statiunea Lacu Sarat, Varsatura, Albina, Cazasu, Martacesti, Silistea, Muchea, Tudor Vladimirescu, Scortaru Vechi, Comaneasca, Baldovinesti si Pietroiu”, se preciza in anuntul Companiei de Utilitati Publice „Dunarea”.

In tot acest timp, informatia ca apa va fi oprita doua zile s-a viralizat cu o viteza uimitoare pe retelele de socializare. Chiar si primarul Marian Dragomir a intervenit, tot pe retelele de socializare, publicand un mesaj menit sa dezamorseze situatia.

„Nu se opreste apa!!! Din cauza unei avarii pe magistrala de aductiune va scadea debitul. Atat!!!  Sunt in municipiu cateva hidrofoare din unele cartiere ce trebuie restartate ca urmare a faptului ca in urma isteriei create s-a triplat consumul. O avarie nu poate fi anuntata”, a precizat edilul.

Raioanele cu apa imbuteliata din supermarketuri i-au atras pe braileni ca un magnet. Oamenii au cumparat baxuri de apa, lasand, in scurt timp, rafturile goale.

Pe retelele de socializare, unii internauti se ajutau in goana dupa apa, cerand si oferind informatii cu privire la supermarketurile unde se mai gaseste apa imbuteliata.

„La Selgros nu mai este apa!” / „Si la Penny e dezastru. Acum am plecat!” / „Haideti la Carrefour, inca mai e apa!” / „La Kaufland pe Dorobanti gasiti inca apa, daca va grabiti!”, sunt doar cateva dintre comentariile care au inundat retelele de socializare.

In mai putin de doua ore, situatia a revenit la normal. Oricum, Compania de Utilitati Publice „Dunarea” a comunicat faptul ca, indiferent de gravitatea unei avarii, bazinele din municipiu au stocata apa suficienta pentru a alimenta utilizatorii casnici.

Se pare ca avaria a fost provocata de fluctuatia energiei electrice, presiunea uriasa a apei – generata de pornirea concomitenta a trei pompe, provocand o spartura in conducta.

Comentarii