stiri Braila – debraila.ro

IPJ Brăila anunță că îi pregătește profesional pe noii polițiști | Acum 2 luni, un bărbat a bătut trei polițiști cu propria lor tonfă, imaginile devenind virale. Polițista care dirija circulația, un alt episod public de pregătire profesională

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila anunță, pentru prima oară în ultimii ani, că „pregătirea profesională a noilor polițiști este o prioritate a instituției”.

Poliția a dat publicității imagini de la un program de pregătire pe care l-au urmat 28 de agenți de poliție absolvenți ai promoției aprilie 2023, repartizați la Brăila și aflați sub tutelă profesională.

„Și-au completat cunoștințele, și-au dezvoltat deprinderile de a acționa eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii concepute de ofițerii instructori. (…) Scopul programului de pregătire pus în aplicare la nivelul inspectoratului a fost acela de a îmbunătăți modul în care tinerii polițiști realizează intervenția la evenimentele sesizate și acționează pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu. (…) Folosindu-se de strategii de instruire interactive, încurajați de ofițeri instructori să acționeze demonstrativ în situații care au simulat diferite faze ale intervenției și antrenați în soluționarea unor spețe, atât în sala de curs, cât și în sala de sport ori la poligonul de tir, programul a constituit un veritabil antrenament”, transmite IPJ Brăila.

Totodată, Poliția arată că pregătirea tinerilor polițiști „va continua în lunile următoare”.

Comunicatul de presă al IPJ Brăila vine în contextul în care, de la începutul anului și până în prezent, două episoade care țin de pregătirea profesională a polițiștilor brăileni au devenit virale la nivel național.

Filmulețele în care o polițistă de la Rutieră dirijează circulația într-un mod haotic și trei polițiști sunt bătuți cu propria lor tonfă de individul pe care trebuiau să-l imobilizeze au adunat milioane de vizualizări și mii de comentarii pe rețelele de socializare.

Comentarii