stiri Braila – debraila.ro

Iordache (PND), despre seful Politiei Rutiere, comisarul Valsan: „Militian, sifon la doi si un sfert. In ultima perioada am devenit vedeta Politiei” | Reactia Politiei

Consilierul judetean Catalin Iordache (PND) l-a numit, intr-o postare pe o retea de socializare, pe seful interimar al Politiei Rutiere, comisarul-sef Dorel Vilsan, „militian”, sustinand ca ofiterul ar fi „sifon la doi si un sfert”. Mai mult decat atat, Iordache afirma ca Vilsan ar fi vizat de o ancheta demarata la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean.

Scandalul ar fi plecat de la faptul ca seful de la Rutiera a apreciat pe o retea de socializare mai multe postari in care consilierul judetean ar fi fost atacat. Comisarul-sef Vilsan nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere. Totusi, Politia confirma ca verifica daca Vilsan a incalcat sau nu deontologia profesionala.

„Erau niste atacuri la adresa mea si domnul Vilsan dadea likeuri la ele. Omul (n.r. Vilsan) mi-a zis ca da likeuri cui vrea el. Parerea mea este ca domnul Vilsan are tot dreptul sa comenteze orice dupa orele de program, dar moral eu cred ca n-ar trebui. In ultima perioada am devenit vedeta Politiei, peste tot. Ma mai amendeaza. Eu am vorbit si cu domnul Gluga si am cerut un punct de vedere si mi s-a spus ca IPJ a deschis o ancheta interna privind astfel de manifestatii. Eu il rog pe domnul Gluga (n.r. seful IPJ) sa nu-i faca nimic domnului Vilsan”, a declarat Iordache pentru DEBRAILA, chestionat cu privire la scandal.

Totodata, consilierul judetean PND afirma ca a fost mirat de faptul ca Dorel Vilsan aprecia atacuri care, sustine sursa citata, proveneau din partea PNL, in conditiile in care seful Rutierei ar fi „simpatizantul servant al altui partid”.

„Gurile rele spun ca e sifonar la doi si un sfert. (…) Militianul trage sa-si ascunda urmele de pe internet, dar ele sunt salvate cu mult timp in urma”, se arata in postarile lui Iordache pe o retea de socializare.

Inspectoratul de Politie Judetean a fost sesizat de Catalin Iordache, mentioneaza purtatorul de cuvant al institutiei, iar politisti de la Departamentul Control Intern fac verificari pentru a se stabili daca comisarul-sef Vilsan a incalcat normele deontologiei profesionale.

Comentarii