stiri Braila – debraila.ro

INTREBAREA multor braileni: DE CE sunt DIFERENTE intre datele COVID-19 de la Braila si cele de la Bucuresti? 25 vs. 22!

Numarul de braileni infectati cu noul coronavirus este actualizat, zi de zi, in doua statistici, provenite din surse diferite. Este vorba despre situatia pe fiecare judet in parte, furnizata de Institutul National de Sanatate Publica (INSP) si datele de la nivel local, de la Institutia Prefectului.

Timp de o luna de zile, intre cele doua raportari au existat, uneori, diferente sensibile, in sensul ca numarul de pacienti infectati din statistica de la Bucuresti era mai mare decat cel anuntat la nivelul judetului. La acest moment, tablourile distincte se mentin, in sensul ca cifrele nu corespund.

INSP a raportat, pentru a doua zi consecutiv, 25 de cazuri confirmate in judetul Braila, in timp ce Prefectura, pe baza datelor de la Directia de Sanatate Publica, vorbeste despre doar 22 de cazuri.

Am incercat sa aflam de ce exista astfel de diferente si am obtinut un raspuns oficial: doua persoane confirmate cu noul coronavirus, internate in spitale din Bucuresti si Botosani, au fost trecute de INSP in dreptul judetului Braila intrucat au domiciliul pe raza judetului Braila! 

Cel de-al treila caz „in plus” este o eroare: un pacientvindecat si externat din Spitalul Judetean, pe care INSP l-a trecut de doua ori in statistica.

Dincolo de diferentele dintre raportari, cert este ca in Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta mai sunt internati doar 3 braileni infectati cu COVID-19: doua infirmiere si o asistenta de la un centru pentru persoane cu dizabilitati din subordinea Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Comentarii