stiri Braila – debraila.ro

Inalta Curte A SALVAT-O pe judecatoarea cu argumente pro-violator: Coarna poate reintra in sala de judecata!

Punct final in cazul judecatoarei Cristina Coarna de la Judecatoria Braila: magistratul a scapat de suspendarea din functie. Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva. 

In urma cu aproximativ doua saptamani, mai exact pe 24 mai, Sectia pentru judecatori a CSM a admis in parte actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva judecatoarei , aplicand sanctiunea disciplinara a suspendarii din functie pe o perioada de 6 luni. Coarna a atacat decizia la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

„Admite contestatia formulata de Coarna Cristina. (…) Dispune repunerea contestatoarei Coarna Cristina in situatia anterioara”, se arata in solutia pronuntata pe 7 iunie.

La sfarsitul anului trecut, Coarna a inlocuit masura arestarii preventive cu cea a controlului judiciar in cazul unui barbat acuzat ca a violat, in repetate randuri, o fetita de 13 ani. DEBRAILA.ro a prezentat si un alt caz: in noiembrie 2019, acelasi magistrat a scos ilegal din spatele gratiilor un talhar recidivist.

In cazul violului, judecatoarea si-a motivat halucinant hotararea care, in cele din urma, a fost desfiintata de Tribunalul Braila: „Faptele inculpatului nu sunt de o asa gravitate incat sa fi generat o rumoare sociala de amploare, o reactie a societatii din care sa rezulte ca oamenii considera faptele sale ca punandu-le in pericol viata, existenta in vreun fel, neexistand iesiri in strada sau proteste in presa.”

Exclusiv | CUM a desfiintat Tribunalul Braila argumentele dubioase pro-violator? | LECTIE pentru judecatoarea Coarna: „Nu este necesara o manifestare stradala de protest (…) Acuzatia adusa este una extrem de grava (…) Ecou negativ in cadrul societatii pe fondul sentimentului de teama ca persoane care comit astfel de fapte ar putea scapa nepedepsite”

 

Exclusiv | CAZ ULUITOR, la Braila: Cum un judecator l-a scos ILEGAL pe un talhar recidivist din arest?

Comentarii