stiri Braila – debraila.ro

ÎN SFÂRȘIT, italienii au mutat STÂLPII! | S-A REZOLVAT problema pasajului CFR care va lega Centura Brăilei de podul peste Dunăre: A FOST MONTAT TABLIERUL

Punct final pentru situația hilară de pe șantierul podului suspendat peste Dunăre, despre care, în urmă cu mai bine de două luni, DEBRAILA.ro a scris pe larg. Este vorba despre pasajul peste calea ferată care, practic, va lega Șoseaua de Centură de pod.

Dacă lucrările sistau de luni bune, după ce constructorul a ridicat pasajul înainte să mute stâlpii CFR (foto jos) și nu a mai putut monta tablierul suspendat, totul s-a schimbat radical. Se pare că întârzierea a fost cauzată de faptul că WeBuild a vrut ca stâlpii să fie relocați pe cheltuiala statului român, deși CNAIR a dovedit că, din punct de vedere juridic, stâlpii nu sunt parte a rețelei de utilitate publică, așa cum invocau italienii.

Deja tablierul a fost montat, semn că problema, în cele din urmă, a fost depășită.

La acest moment, drumul care va lega Centura de podul suspendat este asfaltat de la piciorul podului și până la șoseaua care duce din Vidin la Baldovinesti, rămânând în lucru porțiunea până la Șoseaua de Centură – din care face parte și pasajul CFR.

Podul peste Dunăre ar urma să fie inaugurat în puțin peste o lună de zile.

IREAL | Au construit un pasaj ÎNAINTE să mute stâlpii CFR și nu pot monta tablierul suspendat. Probleme pe șantierul podului de la Brăila

Comentarii