stiri Braila – debraila.ro

IMAGINI SPECTACULOASE | Prima filmare COMPLETA cu lucrarile la podul suspendat de la Braila | Se lucreaza la piloni si la blocurile de ancoraj

Asociatia „Pro Infrastructura”, care, printre alte actiuni, monitorizeaza, prin filmari aeriene si reportaje de la sol, marile santiere de infrastructura din Romania, a publicat recent o filmare completa din drona cu podul suspendat de la Braila, inclusiv cu drumul de legatura spre Soseaua de Centura.

Imaginile reprezinta o premiera, aratand stadiul actual al lucrarilor desfasurate la mega-structura a carei valoare se ridica la aproximativ 500 de milioane de euro.

Potrivit „Pro Infrastructura”, constructorul munceste la incintele celor doi piloni, dar si la blocurile de ancoraj de pe ambele maluri, insa problemele birocratice blocheaza emiterea autorizatiilor de construire pentru drumurile care vor lega podul de soselele din Braila si Tulcea.

„Nici pana astazi Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a reusit sa finalizeze licitatiile pentru relocarea utilitatilor, realizarea documentatiilor cadastrale necesare exproprierii terenurilor, verificarea proiectului tehnic si supervizarea executiei podului. Au fost deja anulate doua licitatii aferente relocarii retelelor electrice, doua la mutarea retelelor de gaze si inca una pentru verificarea proiectului tehnic (deja aprobat, pe baza caruia se lucreaza in teren). Toate aceste proceduri blocate sau anulate fac imposibila emiterea autorizatiilor de construire si continuarea lucrarilor pe cei 22 de km de drumuri care vor conecta podul propriu-zis de infrastructura existenta in zona Braila, respectiv pe malul estic – Jijila spre Tulcea si Smardan in directia Constanta”, precizeaza sursa citata.

Contractul pentru podul suspendat peste Dunare a fost semnat pe 15 ianuarie 2018, in ultima zi de mandat ca premier a actualului europarlamentar brailean Mihai Tudose (ProRomania), cu doar cateva ore inainte ca PSD sa il debarce de la Palatul Victoria.

Comentarii