stiri Braila – debraila.ro

IMAGINI SOCANTE | Caini OTRAVITI pe capete in statiunea Lacu-Sarat: „E un masacru!”

* ATENTIE! Fotografiile publicate la finalul articolului au un puternic impact emotional! *

Un cititor DEBRAILA.ro ne-a trimis imagini absolut socante din statiunea Lacu-Sarat, unde mai multi caini au fost gasiti morti. Scenele au fost surprinse pe 29 iunie.

Patrupezii care au agonizat printre ruinele din statiune sau in padure au fost, cel mai probabil, otraviti.

„Am gasit doar 5-6 caini, insa ne-au mai zis unii prieteni ca mai sunt in padure. Au gasit si ei cativa, in zona dinspre tabara. E un masacru! Va rog sa sprijiniti si sa mediatizati cazul. Au fost omorati cu o cruzime fara margini. Sunt animale otravite pe domeniul public. Asa ceva nu este normal! Doar un psihopat poate face un astfel de lucru”, se arata in mesajul primit de la un activist pentru protectia animalelor.

DEBRAILA.ro a contactat Politia Animalelor, care, in scurt timp, ne-a precizat faptul ca oamenii legii au fost sesizati telefonic pe 29 iunie, demarand cercetarile impuse de legislatia in domeniu.

„O persoana a sesizat Biroul pentru Protectia Animalelor din cadrul IPJ Braila cu privire la faptul ca in statiune sunt mai multe cadavre ale unor caini, aflate in stadiu avansat de putrefactie. Politistii s-au sesizat si efectueaza cercetari pentru stabilirea situatiei de fapt”, potrivit Biroului de Presa al Inspectoratului de Politie Judetean.

De cealalta parte, am incercat sa luam legatura si cu social-democratul Costica Cojea, primarul comunei Chiscani – pe teritoriul careia se afla statiunea Lacu-Sarat. Desi i-am descris situatia cu privire la care dorim un punct de vedere, Cojea nu a dorit sa comunice pe acest subiect.

Comentarii