Gestionarea bugetului în poker: Cum să eviți falimentul

Gestionarea bugetului atunci când joci poker poate face diferența între succes și pierderi succesive. În poker nu contează doar să știi să joci, ci și cât să pariezi sau la ce turnee să participi. Te invităm să descoperi cum să îți gestionezi cât mai eficient bugetul în poker.
Pentru a păstra jocul responsabil, e indicat să îți stabilești încă de la început un buget lunar. Ține cont că în poker nimeni nu îți poate garanta rezultate, astfel că ar fi bine să pui pe primul loc distracția și să nu îți stabilești obiective financiare. Privește eventualele câștiguri strict ca pe o recompensă suplimentară.
De ce este important să ai un buget când joci poker?
- Păstrezi jocul responsabil
- Nu pariezi mai mult decât îți poți permite să pierzi
- Îl împarți în mai multe părți și variațiile nu te vor afecta
- Presiunea scade când știi că nu joci tot bugetul într-o singură sesiune
Variațiile sunt ceva firesc în jocul de poker, indiferent de nivelul jucătorului. În poker poți avea câteva sesiuni la rând bune, dar pot urma și câteva în care termini pe minus. Dacă ai juca haotic, fără să îți gestionezi bugetul cum trebuie, ai putea epuiza banii foarte rapid. În schimb, dacă înțelegi acest aspect și ți-ai împărțit bugetul în mai multe părți, nu vei avea probleme.
Cum împarți bugetul pentru poker?
Ți-ai stabilit bugetul, iar acum treci la etapa următoare și îți vei împărți banii în mai multe părți. Depinde mult ce îți dorești să joci, partide sau turnee. Partea bună este că pe site-urile de poker online poți juca atât turnee, cât și la mese cash, pe mize accesibile tuturor.
Variația este mai mică la mesele de poker cash. În schimb, când vine vorba despre turnee, variația este mai mare. Vei avea mai mulți adversari și, implicit, și șansele de câștig vor fi, cel puțin în teorie, mai mici. Sigur, depinde mult de tipul de turneu pe care îl joci. Una e să joci un turneu Turbo sau chiar Super turbo și alta e să joci un Deepstack Freezout.

Nu ignora turneele Freeroll
Când joci online, nu uita că la operatorii de top beneficiezi și de turnee Freeroll. Acestea nu au taxă de participare, dar oferă premii reale: fie în bani, fie în posibilitatea de a participa la alte turnee fără să mai achiți taxa. Nu le ignora, deoarece pot fi o resursă importantă prin care să îți construiești bugetul.
Dacă acum faci primii pași în poker, freeroll-urile te pot ajuta să-ți construiești un bankroll pas cu pas. În schimb, dacă ai ajuns deja la un anumit nivel, e clar că nu merită să pierzi timpul la toate turneele freeroll. Totuși, vezi dacă nu cumva poți găsi turnee freeroll la care pot participa doar jucătorii care au atins un anumit nivel, caz în care acestea pot căpăta valoare.
Ține evidența câștigurilor / pierderilor
Dacă joci online, vei avea o evidență clară a câștigurilor și a pierderilor în contul tău de jucător. Încearcă să ții evidența câștigurilor pentru a fi conștient în fiecare moment dacă ești pe plus sau pe minus. În cazul în care ești pe minus, poate ar trebui să faci o schimbare: să joci la mese cu mize mai mici, să încerci alte variante ale jocului sau, în cazuri extreme, chiar să faci o pauză.
Când joci în cazinouri sau cluburi de poker e mai dificil să ții evidența. Îți poți nota pe telefon de fiecare dată când participi dacă ai terminat pe plus sau pe minus, pentru a avea o idee clară.
Ai grijă când urci în mize
Dacă ai o serie pozitivă, s-ar putea să fii tentat să crești mizele. Tratează acest aspect cu importanță maximă. În primul rând, întreabă-te dacă seria pozitivă ți se datorează ție sau pur și simplu ai fost norocos în anumite situații. Apoi, ține cont că pe măsură ce crești mizele, foarte probabil și nivelul adversarilor va crește.
Nu ezita să scazi mizele în cazul în care simți că nivelul la care joci este prea ridicat. Nu este nicio rușine. De asemenea, la partidele cash ai grijă cum îți dimensionezi pariurile, în așa fel încât să nu ieși repede de la masă.