stiri Braila – debraila.ro

GEST de reparație morală: A fost REABILITATĂ capela unde este înmormântat Dumitru Ionescu, primarul care a lăsat moștenire Brăilei clădirea Teatrului “Maria Filotti”, proprietatea sa

Dupa ce ajunsese în stare avansată de degradare, capela în care este înmormântat Dumitru Ionescu, primar al orașului Brăila între anii 1906-1910, a fost reabilitată. Inițiativa a aparținut Primăriei Brăila, care a și finanțat lucrările.

Capela se află în Cimitirul “Sf. Maria”, pe Aleea Principală. Ținând cont că vorbim de un monument istoric, obiectivul a fost restaurat de către specialiști în domeniu.

“Din respect pentru activitatea sa, caracterul și personalitatea puternică, Primăria Municipiului Brăila a alocat fondurile necesare reabilitării capelei de unde ne veghează”, a anunțat primarul Marian Dragomir pe o rețea de socializare.

Fost primar, dar și deputat și senator, Dumitru Ionescu și-a iubit oraşul natal atât de mult încât a lăsat moştenire Brăilei uriaşa sa avere, care se ridica la aproximativ 3 milioane de lei.

Printre imobilele care au intrat în proprietatea Primăriei Brăila după moartea fostului edil, în 1919, se află și actualul Teatru „Maria Filotti”.

„Celor ce se vor folosi de ajutorul ce las prin acest legat, le recomandam din inima iubirea de dreptate și adevăr și mai presus aplicațiune la muncă neîntreruptă și cinstită, căci numai în aceasta eu am găsit mai multă mulțumire în viața mea”, a scris Ionescu în testament.

Comentarii