stiri Braila – debraila.ro

George Bunea Romeo, directorul Scolii Populare de Arte, a murit la 59 de ani

George Bunea Romeo, cel care a condus Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu” in ultimii 15 ani, a incetat din viata, la Spitalul Judetean de Urgenta, la varsta de 59 de ani. Fusese diagnosticat cu o boala crunta pe care a incercat din rasputeri sa o invinga.

George Romeo Bunea era economist, absolvent al ASE din cadrul Universitatii Petru Maior din Tg. Mures si era profesor asociat la Liceul de Arta „Hariclea Darclee”, disciplina Instrumente de percutie si la Colegiul Economic „Ion Ghica”, discipline economice. A debutat ca artist amator in Ansamblul „Pandelasul” din Braila (’71-’73), incheind activitatea de dansator popular la Ansamblul „Doina Bucurestiului” (’73 –’75) unde are onoarea sa danseze sub conducerea renumitului coregraf maestrul Ion Gubernicu.

Din 1976 a imbratisat cariera de percutionist obtinand atestatul de  artist liber profesionist (’76-’89), este pe rand, component al formatiilor de muzica usoara reprezentative din Braila la acea vreme: SONOR ’78, EOL, DINAMIC, EX-BAND.

Dumnezeu sa-l ierte!

Comentarii