stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Primarul Brailei a jucat intr-un scurtmetraj, interpretand un capitan din Armata Romana: eliberarea orasului de sub ocupatie germana! | Edilul: „Mi-a facut o deosebita placere sa particip la reconstituirea unui fragment din istoria municipiului”

Decizie inedita a primarului Marian Dragomir, care a acceptat sa joace intr-un scurtmetraj realizat de Studioul Media al Universitatii „Danubius” din Galati, in colaborare cu asociatiile „Romilitaria” si „Traditia militara”. Filmuletul va fi difuzat la TV Galati-Braila, in cadrul emisiunii „Pasionat de viata!”.

Potrivit realizatorilor proiectului media, filmarile s-au desfasurat la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” din Piata Poligon, in imediata apropiere a locului unde se afla comandamentul german din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Edilul a jucat rolul unui capitan din Armata Regala care participa la ocuparea comandamentului german si, implicit, eliberarea orasului de sub obladuirea nazista.

Intrebat despre participarea la proiect, Dragomir a declarat pentru DEBRAILA.ro ca i-a facut „o deosebita placere”, intrucat este vorba despre „reconstituirea unui fragment din istoria municipiului Braila”.

„Este vorba despre o sceneta care reproduce un moment istoric, respectiv cucerirea sediului comandamentului german si arestarea ofiterilor nazisti. Nu am fost remunerat pentru aceasta sceneta, dar mi-a facut o deosebita placere sa particip la reconstituirea unui fragment din istoria municipiului Braila. Este proiectul unei universitati, care constituie momente istorice din Braila”, a precizat primarul Marian Dragomir.

Comentarii