stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Lumina pentru mortii nimanui: primarul din Sutesti a curatat vechiul cimitir si a aranjat crucile pierdute prin vegetatie!

Gest impresionant al autoritatilor locale din comuna Sutesti. La initiativa primarului Costica Dobre, vechiul cimitir a fost curatat, iar sute de cruci, unele vechi chiar si de trei secole, au fost scoase din balarii si rearanjate.

Foarte multi localnici s-au implicat in mod voluntar in realizarea acestei actiuni.

Mai mult decat atat, in Noaptea de Inviere, primarul si preotul paroh au dus Lumina Sfanta in vechiul cimitir, aprinzand cate o candela in dreptul fiecarei cruci.

„416 suflete au primit din nou Lumina Invierii Domnului! Ne-a ajutat Dumnezeu si am reusit sa ducem la bun sfarsit ceea ce ne-am propus inca de acum 3 luni: sa igienizam vechiul cimitir si sa repozitionam crucile nerevendicate (cruci intre 70 si 301 ani vechime) ca in aceasta noapte a Invierii Mantuitorului sa primeasca din nou Lumina Sfanta. Multumita parintelui paroh Diaconu Constantin si Consiliului Local Sutesti, aceasta actiune a putut fi dusa la indeplinire. Totodata, multumim tuturor celor care s-au implicat in acest proiect, multi consateni ajutand fara a fi remunerati”, a anuntat primarul comunei Sutesti.

Comentarii