stiri Braila – debraila.ro

FOTO | Gradina Zoologica Braila – IADUL ANIMALELOR | „Animale cu rani vizibile, inconjurate de propriile fecale”

O organizatie non-guvernamentala a publicat pe o retea de socializare mai multe fotografii realizate la Gradina Zoologica din Braila, acuzand faptul ca animalele aflate in captivitate traiesc in conditii jalnice, sub ochii nepasatori ai celor platiti din bani publici sa le ingrijeasca. Imaginile au adunat sute de distribuiri si comentarii.

Asociatia „Freedom and Respect for Every Earthling”, care lupta impotriva diverselor forme de exploatare a animalelor, a cerut internautilor sa li se alature demersului de sesizare a Directiei Sanitar-Veterinare. Mai multe persoane au anuntat ca au reclamat, la randul lor, situatia de la Zoo.

ONG-ul afirma ca animalele isi traiesc viata „cu rani vizibile, cu boli de piele, inchise in spatii mizere si inconjurate de propriile fecale”,un adevar intarit nu doar de fotografii, ci si de comentariile unor persoane care au vizitat Gradina Zoologica.

„Nu se compara Gradina Zoologica Braila cu cea de la Girboavele (n.r. Galati). Am fost in ambele parti. Aici (n.r. la Braila), erau si pui de iepuri morti printre gaini. Au fost tot asa fotografii pe net. Despre mizerie ce sa mai zic, nu se poate descrie. Am vazut cu ochii mei… Cu siguranta nu o sa se intample nimic si cei de la DSV vor spune ca totul e roz. E Romania pana la urma”, a precizat o braileanca, aratand ca a trecut pragul Zoo in urma cu doar cateva zile.

Potrivit asociatiei care a derulat o multime de proiecte in orase ca Bucuresti, Iasi sau Craiova, imaginile au fost surprinse pe 31 martie, fiind primite de la o persoana care s-a aratat consternata de ce a vazut la Zoo Braila.

„Gradina Zoologica din Braila tine doua primate intr-un spatiu inchis, o cusca mica si murdara, iar starea de sanatate a acestora este vizibil deteriorata, fiind pline de rani. De asemenea, si alte animale, printre care bovinele, par a suferi de boli de piele. Tarcurile altor animale nu sunt curatate corespunzator, acestea fiind inconjurate de propriile fecale. Aceste conditii pun in pericol atat viata animalelor, cat si sanatatea celor care viziteaza gradina zoologica. Cele prezentate se incadreaza la art. 23 („Supunerea unui animal la rele tratamente”) din Legea de protectie a animalelor 205/2004 modificata si completata de Legea 9/2008. In conformitate cu art. 23 din legea mentionata anterior, aceasta fapta se pedepseste cu amenda penala. Va solicitam sa investigati situatia si sa luati de urgenta masurile care se impun”, se mentioneaza in sesizarea semnata de ONG-ul „Freedom and Respect for Every Earthling”, pusa si la dispozitia internautilor ca model.

Gradina Zoologica se afla in subordinea Administratiei Pietelor si Targurilor, societate a carui asociat unic este Consiliul Local Municipal Braila.

 

Comentarii