stiri Braila – debraila.ro

Fostul baron Bunea Stancu, ONORAT de seful Fortelor Navale, la Braila: a primit SIMBOLUL PERSONAL al contraamiralului

Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte al Consiliului Judetean Braila, condamnat definitiv in doua dosare de coruptie, a fost onorat, vineri, de seful Statului Major al Fortelor Navale, contraamiralul Mihai Panait.

In timpul ceremoniei de inaugurare a sediului Comandamentului Flotilei Fluviale “Mihail Kogalniceanu”, la Braila, contraamiralul Panait i-a oferit lui Gheorghe Bunea Stancu o moneda care reprezinta “simbolul personal” al sefului Statului Major al Fortelor Navale.

Gheorghe Bune Stancu se afla la eveniment in calitate de reprezentant al societatii comerciale “Concivia”, care a realizat lucrarile de reabilitare a cladirii-monument istoric in care isi desfasoara activitatea Comandamentul Flotilei Fluviale “Mihai Kogalniceanu” si care se afla in Centrul Istoric. Numele firmei “Concivia” apare si in dosarele instrumentate de procurorii anticoruptie, inclusiv intr-un dosar aflat, in prezent, in faza de apel.

Lucrarile la investitia de aproape 4 milioane de euro, fonduri ale Ministerului Apararii Nationale, au demarat in ianuarie 2018.

“Este simbolul personal al sefului Statului Major al Fortelor Navale. Este un obicei militar, comandantii sa aiba o moneda si cand voiau sa rasplateasca pe cineva, il puneau in palma si cand se duceau sa dea noroc, il transmiteau. Pentru noi, ca militari, este o onoare sa primesti acest “coin”. Este o forma de respect si de apreciere a unor merite pe care militarul respectiv le are. Se da si civililor, nu doar militarilor. A fost forma sefului Statului Major de a-si exprima recunostinta pentru constructor”, a explicat Nicoleta Coman, ofiterul de Relatii Publice al Flotilei Fluviale, pentru DEBRAILA.ro.

Simbolul personal al contraamiralului Mihai Panait i-a fost oferit si arhitectului-sef al Municipiului Braila.

La evenimentul de inaugurare a sediului Comandamentului Flotilei Fluviale au participat si oficialitati locale, printre care primarul Marian Dragomir, prefectul Iulian Timofei si Francisk Iulian Chiriac – presedintele Consiliului Judetean, dar si IPS Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos.

Comentarii