stiri Braila – debraila.ro

FILMUL operațiunii „Valentina”. FINAL FERICIT | Fetița de 5 ani, găsită între baloți de paie, cu doi cățeluși | S-a ținut după căței și n-a știut să se mai întoarcă acasă | Peste 100 de oameni în uniformă și voluntari au participat la căutări – mobilizare fără precedent în ultimii ani

Un apel la 112 a anunțat, vineri seară, puțin după ora 19:00, faptul că o fetiță de 5 ani este de negăsit, după ce, în jurul orei 16:00, dispăruse din curtea casei. Mama a alertat Poliția, văzând că nu reușește să o găsească. 

O mobilizare fără precedent în ultimii ani a fost declanșată în satul Corbeni, comuna Racovița, locul unde Valentina-Ionela Vladov fusese văzută ultima oară. Fiecare secundă e importantă în cazul dispariției unui copil, mai ales că trecuseră 3 ore până la alertarea Poliției și, în plus, era noapte.

Mai multe echipe formate din polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră au plecat în căutarea fetiței, prin sat, pe câmpuri, în zona canalului, la stâne și ferme.

După ora 20:30, localitatea Corbeni și împrejurimile au devenit un furnicar, la operațiune participând inclusiv cetățeni din comună, în frunte cu primarul, dar și voluntari de la ONG-ul „Rescue 4X4” – cei din urmă fiind solicitați de către Inspectoratul de Poliție Județean.

Mai mult decât atât, la fața locului a ajuns și Iulian Timofei, prefectul județului, însoțit de colonelul Iulian Albăceanu, șeful Jandarmeriei.

Autoritățile au luat decizia de a emite și un mesaj RO-ALERT, în care se menționa faptul că „orice informație va fi transmisă la numărul unic pentru apeluri de urgență 112”.

„De asemenea, pentru căutări, sunt folosite de polițisti trei binocluri cu termoviziune și câine de urmă”, transmitea Poliția în comunicatul de presă privind dispariția Valentinei.

În cele din urmă, aproape de miezul nopții, o echipa formată dintr-un polițist și trei jandarmi a găsit-o pe fetiță la o fermă situată între Corbeni și Salcia Tudor, la o distanță de aproximativ 1 km de locul dispariției, respectiv casa familiei Vladov. 

„Minora nu a fost victima vreunei infracțiuni”, a anunțat IPJ.

Copila se ascundea printre baloți de paie, oamenii legii observând întâi, cu ajutorul lanternelor, doi căței. Unul dintre jandarmi s-a dezbrăcat de haină pentru a o acoperi pe Valentina, care s-a plâns că îi este frig. Aceasta plecase de acasă în papuci de gumă.

Micuța le-a povestit salvatorilor că n-a știut să se mai întoarcă acasă, ajungând în acel loc după ce i-a urmat pe cei doi cățeluși.

„Nu părea foarte speriată, însă spunea că vrea la mama ei”, ne-a relatat un martor.

Comentarii