stiri Braila – debraila.ro

Fenomenul „Popovici al Brăilei”: Denis Ghionu, AUR si BRONZ la Campionatul Național de înot în bazin scurt

Campion național! Înotătorul brăilean Denis Ghionu a cucerit, sâmbătă seară, o medalie de aur la Campionatul Național de înot în bazin scurt – la grupa Tineret – în a doua zi a competiției desfășurate la Complexul Sportiv de Natație din Otopeni. Astfel, Ghionu s-a impus în proba 50 m spate.

Cu o zi înainte, vineri, sportivul, care este antrenat de Cătălin Nistor de la CSM Brăila, a bifat podiumul și în proba 100 m spate, obținând o medalie de bronz.

Totodată, Ghionu, în vârstă de 17 ani, a reușit să câștige finala B la 100 m fluture, ocupând astfel locul 4 în clasamentul final al acestei probe.

La competiția de la Otopeni, care a avut loc în perioada 10-13 noiembrie, a participat și David Popovici, cel mai rapid înotător de pe planetă, pe care Ghionu îl respectă extrem de mult, după cum a precizat înotătorul brăilean într-un interviu acordat DEBRAILA.ro.

Cine este Ghionu?

Denis Ghionu este unul dintre vârfurile generației sale de înotători. În urmă cu aproximativ jumătate de an, adolescentul a participat la Cupa României la înot pentru seniori, tineret și juniori, reușind o performanță excepțională: medalia de aur la proba de 50 metri spate, la tineret.

În 2021, la Campionatul Național pentru juniori, tineret și seniori de la București, Denis Ghionu bifase primele performanțe la nivel înalt: titlul de vicecampion național la proba 50 m spate și două medalii de bronz la probele 100 m spate și 200 m spate, toate la juniori. Mai mult decât atât, are în palmares și locul 4 la Naționalele de seniori, tot la proba 50 metri spate.

Denis Ghionu, INTERVIU pentru DEBRAILA.ro (CLICK AICI): 

„Am motivația pentru A REPUNE Brăila pe harta înotului / Jocurile Olimpice sunt SCOPUL MEU ABSOLUT”

Comentarii