stiri Braila – debraila.ro

Fata de 2015 | Mai multe batai si violuri si mai putine omoruri si tentative de omor in Braila anului 2016

Pe tot parcursul anului trecut, in judetul Braila au fost sesizate 4.227 de infractiuni contra persoanei, cu 345 mai multe decat in perioada similara a anului 2015, inregistrandu-se o crestere de aproape 9%. Infractiunile contra persoanei reprezinta 37,68% din numarul total de infractiuni sesizate.

Potrivit politistilor, cresterea a fost generata, in principal, de valorile inregistrate de infractiunile de lovire sau alte violente (+126), vatamare corporala din culpa (+104) si amenintare (+87). Alaturi de acestea, au inregistrat cresteri infractiunile de hartuire, proxenetism, violare de domiciliu si viol.

In contrapartida, infractiunile de mare violenta au cunoscut o scadere considerabila fata de perioada similara a lui 2015. Vorbim de infractiuni unde valori de ordinul unitatilor, si nu zecilor, reprezinta repere importante.

Au inregistrat scaderi infractiunile de omor (-9), tentativa de omor (-3), loviri sau vatamari cauzatoare de moarte (-2), dar si vatamarea corporala, santajul si relele tratamente aplicate minorului.

 

Comentarii