stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv – video | „Nu te băga, că vreau să-l omor!”. 7 ani de închisoare pentru că a vrut să UCIDĂ un om cu un levier și un cuțit, în plină stradă

Recent, mai exact pe 21 martie, Tribunalul Brăila l-a condamnat pe Georgel Săndel Cot, un recidivist de etnie romă din comuna Movila Miresii, la 7 ani de închisoare pentru tentativă la omor, în contextul în care limitele pedepsei în acest caz sunt de la 5 la 10 ani.

Anul trecut, pe 15 iulie, individul a bătut un consătean, în plină stradă și în miezul zilei, cu pumnii și picioarele, iar apoi cu un levier, pentru ca apoi să scoată un briceag și să îl lovească de nu mai puțin de 17 ori. Imaginile atacului, surprinse de o cameră de supraveghere și publicate în exclusivitate de DEBRAILA.ro, sunt de o violență ieșită din comun. (pentru VIDEO CLICK AICI)

DEBRAILA.ro vă prezintă în exclusivitate motivarea judecătorului

Georgel Săndel Cot, în vârstă de 33 de ani, are numeroase condamnări la activ. Acesta ieșise din închisoare chiar cu un an înainte de tentativa la omor – în iulie 2022.

De-a lungul anilor, individul a amenințat și bătut mai mulți consăteni. Practic, locuitorii din comuna Movila Miresii au fost terorizați de tânărul care a săvârșit o nouă faptă penală de fiecare dată când a fost eliberat.

Potrivit rechizitoriului, Cot ar fi exclamat „Nu te băga, că vreau să îl omor!” atunci cand un barbat a incercat sa il opreasca din ploaia de lovituri asupra victimei care zacea la pamant.

„În urma numeroaselor lovituri de cuţit primite, victima a rămas căzută pe spate, pe sol, inconştientă. Văzând acest lucru, inculpatul a strâns briceagul, dar a continuat să-l lovească de nenumărate ori cu pumnii şi cu picioarele în zona capului şi apoi l-a călcat pe cap chiar dacă acesta era inconştient şi nu se mai putea apăra în vreun fel. (…) Victima a prezentat leziuni vasculare (plagă înjunghiată braţ stâng cu leziune vasculară axilară, multiple plăgi înţepate, traumatism cranio-cerebral cu plăgi ale scalpului) şi nervoase care s-au putut produce prin lovire activă repetată, necesitând pentru vindecare 65-70 zile îngrijiri medicale, viaţa victimei fiind pusă în primejdie”, a notat procurorul de caz în rechizitoriu.

„Numai datorită hazardului, rezultatul letal nu s-a produs”

Tribunalul Brăila l-a condamnat pe recidivist la 7 ani de închisoare, scoțând în evidență „modul extrem de violent în care inculpatul a înţeles să exercite asupra persoanei vătămate loviturile”.

„Modul extrem de violent al acţiunii inculpatului rezultă şi din concluziile raportului medico legal, care indică faptul că leziunile grave au condus la intrarea victimei în stare de şoc hipovolemic ceea ce a impus pentru salvarea vieţii intervenţia chirurgicală vasculară de urgenţă, leziuni care i-au pus în primejdie viaţa. Practic, instanţa apreciază că numai datorită hazardului, rezultatul letal nu s-a produs. (…) Instanța apreciază că pedeapsa de 7 ani închisoare aplicată pentru fapta savarsită este necesară și utilă în scopul educării inculpatului și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni”, a scris judecătorul în motivare.

Comentarii