stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Prima SENTINȚĂ pentru Gropeneanu: 9 luni de ÎNCHISOARE cu suspendare pentru că a condus beat | Nemulțumit, afaceristul a contestat hotărârea instanței | Judecătorul l-a obligat să urmeze un program de reintegrare socială și l-a trimis 60 de zile la muncă în folosul comunității, la Biblioteca Județeană sau la Seroplant

Proces-fulger pentru afaceristul Aurel Gropeneanu, patronul “Micatis”, trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. După doar două termene, pe 21 noiembrie și 5 decembrie, Judecătoria Brăila l-a condamnat la închisoare cu suspendare.

Sentința nu este definitivă. Nemulțumit de hotărârea instanței, afaceristul a declarat apel.

Trebuie precizat faptul că, după cum DEBRAILA.ro a arătat în articole precedente, cercetările în dosarul penal au fost efectuate și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă întrucât trei persoane au fost rănite în urma accidentului produs de omul de afaceri. Totuși, în cele din urmă, Gropeneanu a fost trimis în judecată de procuror doar pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, Gropeneanu, pe 21 noiembrie, la primul termen, a recunoscut faptele şi a cerut ca judecata să aibă loc în baza probelor prezentate de procuror în rechizitoriu, astfel că judecătorul a putut pronunța sentința într-un termen atât de scurt, respectiv după doar două săptămâni.

Judecătoria Brăila l-a condamnat pe Aurel Gropeneanu la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru că a condus beat, în condițiile în care limitele pedepsei închisorii se reduc cu o treime dacă inculpatul a recunoscut fapta, a solicitat şi i-a fost admisă cererea de judecare în baza procedurii simplificate.

Pedeapsa de 9 luni a fost suspendată, stabilindu-se și un termen de supraveghere de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinței. Deci, timp de 2 ani, patronul “Micatis” are mai multe obligații:

În plus, judecătorul a dispus ca afaceristul să presteze și muncă în folosul comunității timp de 60 de zile, oferind două alternative, respectiv Biblioteca Județeană “Panait Istrati” și Seroplant, obligându-l, în același timp, să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

ACCIDENTUL din 16 decembrie 2021

Pe 16 decembrie 2021, aflat în stare de ebrietate, afaceristul Aurel Gropeneanu, în vârstă de 58 de ani, s-a urcat la volanul autoturismului Toyota Land Cruiser și a gonit pe străzile Brăilei. În Centrul Vechi, pe strada Radu Campiniu, patronul „Micatis” nu a mai ținut cont de „STOP” și, la doi pași de sediul Poliției, a pătruns în intersecția cu strada Ana Aslan, lovind o mașină care circula regulamentar.

SUV-ul condus de Gropeneanu a izbit în lateral autoturismul BMW, pe care l-a proiectat într-un stâlp. La baza stâlpului de beton era vizibilă armătură, iar partea superioară atârna de fire, acesta fiind, practic, rupt în două.

Trei persoane au fost rănite în urma impactului, ajungând la spital cu plăgi contuze: șoferul BMW-ului, un gălățean de 37 de ani și doi pasageri, un bărbat din Ianca (20 de ani) și o femeie din Bacău (35 de ani). Unul dintre răniți a suferit policontuzii și chiar și-a pierdut cunoștința.

Și Aurel Gropeneanu a intrat pe poarta spitalului, însă însoțit de polițiști. Afaceristului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, refuzând însă orice investigație medicală.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, însă doar afaceristul se afla sub influența băuturilor alcoolice. Mai exact, Gropeneanu avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Comentarii