stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | O fetita de 4 ani A CAZUT INTR-O CANALIZARE din Centrul Brailei | Sef CUP Dunarea: „Asa, si? Ce ma zapaciti la cap? Se mai fura capacele!”

Un incident grav s-a petrecut, vineri dupa-amiaza, intr-o zona centrala din municipiul Braila, mai exact la intersectia strazilor 1 decembrie 1918 si Plevna. O fetita de doar 4 ani a cazut intr-o canalizare. Reactia directorului tehnic al Companiei de Utilitati Publice „Dunarea”, care are in gestiune reteaua de canalizare, este una uluitoare.

Copila se afla impreuna cu mama sa, o tanara de 23 de ani, atunci cand, intr-o clipa de neatentie, a cazut in gaura din carosabil, in fapt o canalizare fara capac si nesemnalizata. Imediat, politistii si pompierii au fost alertati prin 112 intrucat fetita nu putea fi adusa, fara ajutor, la suprafata.

Ajunsi la fata locului, lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au intervenit si au scos-o pe minora din canalizare in conditii de siguranta. Fetita, ranita si speriata, a fost transportata la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean pentru a primi ingrijiri medicale.

Sef CUP Dunarea: „Ce ma zapaciti la cap?”

Intrucat Silviu Mangiurea, managerul Companiei de Utilitati Publice „Dunarea”, se afla in concediu medical, DEBRAILA.ro l-a contactat pe directorul tehnic Ionel Patrascu, cerandu-i un punct de vedere cu privire la incidentul din Centrul Istoric, o zona intens circulata.

Patrascu, care are in atributii reteaua de canalizare, ne-a raspuns sec, considerand ca este vorba despre o situatie comuna, desi o fetita de 4 ani a ajuns pe patul de spital.

„Asa, si? Ce ma zapaciti la cap? Se mai fura capacele… Cautati-l pe directorul economic, sa va dea detalii. Da, eu sunt tehnic, dar el conduce. Sau cautati pe cine se ocupa de relatia cu presa, ca e un purtator de cuvant. Pa!”, a fost reactia directorului tehnic al CUP „Dunarea”.

Intre timp, dupa incident, Compania de Utilitati Publice „Dunare” a acoperit canalizarea cu o dala si a montat un indicator de semnalizare.

Ionel Patrascu activeaza in cadrul CUP „Dunarea” din anul 2012, anterior, timp de cinci ani, fiind director general al CET, falimentarul operator local de termoficare.

Comentarii