stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Marius Budu A PICAT examenul pentru șefia Poliției Brăila: Nota 5! | Budu este împuternicit la conducerea IPJ

Comisarul-șef Marius Budu a picat examenul pentru ocuparea funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro. Ofițerul a obținut nota 5,05, iar nota minimă este 7.

Concursul, care a constat în susținerea unui interviu, a avut loc pe 20 decembrie, la sediul Poliției Române. Cu aproximativ o săptămână în urmă, Budu, singurul înscris la concurs, fusese declarat apt la testarea psihologică.

Rezultatul va deveni final abia peste câteva zile, când va fi soluționată și eventuala contestație.

Astfel, după mai bine de doi ani în care Poliția Brăila a fost condusă prin împuternicire – după plecarea de la comandă a comisarului-șef Adrian Glugă, în prezent chestor și șef al IPJ Constanța – instituția rămâne în continuare fără un șef “plin”.

După plecarea lui Glugă, în ianuarie 2020, Poliția Brăila a fost condusă succesiv, prin împuternicire, de adjuncții Dorin Condruz și Marius Budu.

Cine este Marius Budu?

Budu, care a fost șef al Poliției Ianca începând cu 2014, a ajuns la Brăila în noiembrie 2016, când a fost împuternicit la conducerea Poliției Municipiului. Ulterior, ofițerul a câștigat concursul pentru fotoliul de șef al Poliției Municipiului, pe care a rămas până în mai 2021.

Astfel, în luna mai a anului trecut, Marius Budu a fost împuternicit adjunct al șefului IPJ Brăila, iar apoi, începând cu 1 ianuarie 2022, a preluat, tot prin împuternicire, comanda inspectoratului.

Comentarii