stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Dosarul „ELEVA”. La liceu în timpul săptămânii, PROSTITUATĂ în weekend, pe Publi24, cu doi „pești” | STENOGRAME din dosar: „Mi-ai luat şi mie o pereche de adidaşi? Știi că-mi iau apă la adidaşi?”

La vârsta de 16 ani, timp de mai bine de jumătate de an, o fată, elevă la un liceu, și-a împărțit timpul între cursurile școlare și prostituția practicată în apartamente închiriate în regim hotelier, în municipiul Brăila. Mai exact, minora își vindea trupul pe bani în weekend sau în vacanțele școlare, ajutată de doi tineri de 22 și 26 de ani, care obțineau și bani de pe urma acestei situații.

Fata, fiind minoră, nu putea închiria locuințe unde să se prostitueze, iar cei doi indivizi, care îi erau și iubiți, o ajutau, punându-și la dispoziție cărțile de identitate.

Totul s-a întâmplat timp de mai bine de șase luni, între iunie 2022 și ianuarie 2023. O bună perioadă din acest interval de timp, fata a prestat servicii sexuale în beneficiul financiar al ambilor tineri, însă se pare că doar unul știa de celălalt.

La dosar s-a lucrat timp de mai bine de un an de zile, fiind interceptate convorbiri și puse în practică măsuri de supraveghere video și audio. În cele din urmă, în ianuarie 2023, au avut loc percheziții la domiciliile fetei și celor doi indivizi, iar cei din urmă au ajuns în spatele gratiilor.

În urmă cu o săptămână, cei doi tineri au fost condamnați de instanță la câte 2 ani de închisoare cu executare pentru proxenetism în formă continuată.

De precizat este faptul că, în fața anchetatorilor, minora a declarat că nu a fost obligată să se prostitueze și că nu îi erau aduși clienți, ci îi căuta singură prin intermediul site-urilor de profil, în special publi24.ro, unde posta anunțuri. Fata a închiriat cu buletinele celor doi tineri, în câteva luni, numeroase apartamente – majoritatea în cartierul Hipodrom – unde stătea câteva zile, iar apoi își schimba locația.

DEBRAILA.ro vă prezintă în exclusivitate interceptări din dosarul de proxenetism, mai exact conversații între cei doi tineri și minora care practică prostituția

Pe baza acestora, anchetatorii au reușit să probeze că fata a fost îndemnată, încurajată, controlată, ajutată, amenințată și șantajată pentru a-și vinde trupul prin diverse apartamente, iar cei doi iubiți obțineau foloase patrimoniale, respectiv bani și alte bunuri – mai exact modalitățile prevăzute de legislația penală prin care se poate realiza infracțiunea de proxenetism.

În mod special, conversațiile interceptate de anchetatori arată că cei doi tineri, care știau ce face iubita lor și o ajutau la închirierea locațiilor pentru practicarea prostituției, îi cereau bani. De exemplu, unul dintre aceștia insista ca minora să îi cumpere o pereche de adidași întrucât cei pe care îi are sunt „găuriți” și „iau apă”. Fetei i se cereau bani inclusiv pentru țigări.

15 decembrie 2022

Iubit: Cât ai cheltuit tu azi? Ia zi şi mie!

Minora: Vreo 4 milioane, 5.

Iubit: Dar de ceai cheltuit 4 milioane?

Minora: Păi pe taxiu…

Iubit: Ai dat la peştele tău…

Minora: Pe haine…nu, pe taxiu’…

Iubit: Mi-ai luat şi mie o pereche de adidaşi?… 3 zile, când ştii că-mi iau apă la adidaşi? Nu mi-ai luat, nu?

Minora: Nu, că nu ştiam mărimea.

Iubit: Bă ce vrăjeală proastă ai, ştii că port 41, fă!

Minora: Aia am uitat.

Iubit: Vezi? Nu fă că te-a îmbârligat ăla, fă!

Mesaje primite de minoră de la cei doi tineri:

7 iulie 2022: „Ai bani ficşi sau mărunţi?… Ţigări ai?… Exprimi motiv să te bat când vin acolo… vin eu acuma în colo, să vezi, ai să vezi că de acuma încolo ce o să faci… joci cum cânt eu… nu cum cântă clienţii tăi.”

10 iulie 2022: „Hai adu bani, fă!”

12 iulie 2022: „M am milogit de tine pt o cartelă… Ai bani … în sporul tău!”

2 august 2022: „Poate îmi dai și mie 22 de lei din toți banii să îmi iau țigări… Eu ce fumez până mâine? Eu ce fumez până mâine?”

7 august 2022: „Mi-ai dat 6 milioane 420 adidași 22 țigările și 7 lei… A venit ăla?… Sună-l pe ăla. Păi, mai ai de sunat și alte numere… Ăla cu 710… Acum ceri câte 150? deci 250. Îmi iau şi eu brăţară.”

13 august 2022: „Fii fericită sper doar să nu faci rele pe buletinu meu tu sau p*** ta care o iubești”

26 august 2022: „Mori dacă îmi dai să îmi iau și eu țigări și suc??… Și sincer chiar sperăm să îmi iei un paysafe așa rece cum ești că nu am o țigară un leu de dim…”

1 septembrie 2022: „Hai încearcă 100 cu 250… Până faci 2, 3 … Dar sună lumea?… Tot nu sună iubire?… Dacă nu faci bani până atunci jar manânci…”

1 noiembrie 2022: „N-am mâncare, nu am bani în casă de mâncare…”

6 noiembrie 2022: „Acum îmi vreau bani… Îmi vreau bani… Pentru că eu am fost în spatele tău”

6 decembrie 2022: „Hai ia și machiază-te… Și fă bani… Ce ai de făcut?? Să faci dracu bani… Și să iau eu chirie… să îți mai zic că vreau haine și adidași? Că nu am .. săptămâna asta mergem și ne luăm haine.”

8 decembrie 2022: „Știi de ce îmi era frig… La piciorul drept iau apă tată! Vreau să îți văd ambiția la bani tată… În afară de aia 1 mil… Ai mai făcut, tată ?”

24 decembrie 2022: „Zi mersi că nu zic la proprietari că ești minoră și le trimit buletinu tău… Mâine te aștept cu aia 3 milioane sau nu?… Mi-ai făcut banii?… Dar acuma câţi bani ai, fă?… Şi ăia 5 milioane care ai pus deoparte unde sunt?… Cum s-a dus şi ăia, da ce… ai făcut cu atâţia bani mă?… Mâine dimineaţă vin pentru bani, după amiază… Mă suni fă, să nu te caut io… Și te rog că buletinu meu să dispară din telefon și din contul Google și de peste tot…”

Comentarii