stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | Doi braileni care s-au intors din China, de la munca, au ajuns la UPU, in contextul epidemiei de coronavirus | Un alt brailean din grupul de muncitori, inca nu s-a prezentat la spital

Doi braileni intorsi recent din China s-au prezentat din proprie initiativa, in cursul zilei de duminica, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.ro. In contextul epidemiei de coronavirus din China, barbatii au vrut sa se asigure ca nu au fost infectati cu virusul.

Cei doi braileni au fost examinati clinic si li s-a efectuat radiografii pulmonare, constatandu-se ca nu prezinta simptomele coronavirusului. Totusi, medicii le-au recomandat sa evite pe cat posibil, timp de doua saptamani (n.r. perioada de incubatie a virusului), contactul cu alte persoane si sa sune la 112 in cazul in care se simt rau.

Barbatii au muncit in China, intorcandu-se recent din orasul Shenzen (n.r. in apropiere de Hong Kong), dupa o escala in Dubai. In grup se mai afla un brailean si un barbat din orasul tulcean Macin, care inca nu s-au prezentat la spital.

Potrivit presei din China, in Shenzen au fost confirmate pana acum 170 de cazuri de infectare cu virusul ucigas.

In urma cu doar cateva zile, coronavirusul a fost declarat de Organizatia Mondiala a Sanatatii „o urgenta de sanatate publica la nivel international”, focarul continuand sa se raspandeasca in afara Chinei.

Foto: Aeroportul Intenational Bao’an din Shenzen

Comentarii