stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | DETALIILE morții Anei Maria: iubitul, care băuse 400 ml de whiskey, a rupt cu mașina 11 copaci | Deși recunoaște viteza excesivă și că a condus mult timp beat, Andrei nu vrea să stea în spatele gratiilor

DEBRAILA.ro vă prezintă în exclusivitate detaliile accidentului rutier în care Ana Maria, o fată de 16 ani, și-a pierdut viața, fiind aruncată din mașina condusă de iubitul ei, un tânăr de 23 de ani, care se urcase băut la volan.

Accidentul s-a produs în dimineața zilei de 3 martie, în jurul orei 07:40, pe drumul județean 211D, chiar la intrare în satul Florica, comuna Roșiori. Cei doi iubiți, ambii din Florica, se aflau în mașină, întorcându-se spre casă.

Potrivit unor surse judiciare, Andrei, iubitul Anei, consumase, în noaptea de 2 spre 3 martie, aproximativ 400 ml de whiskey și nu dormise. Imediat cum a intrat în localitate, tânărul, care ar fi circulat cu viteză excesivă, a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe șosea, unde, pe o distanță de 43 de metri, a rupt violent nu mai puțin de 11 copaci.

La audieri, tânărul a recunoscut că a condus cu o viteză mult peste limita legală și, totodată, faptul că, până la momentul producerii accidentului, s-a urcat de mai multe ori la volan. A mai zis că regretă ce s-a întâmplat.

Anchetatorii arată că Ana Maria, care se afla pe scaunul din dreapta, a fost aruncată în afara părții carosabile, la aproximativ 11,5 metri de locul unde s-a oprit autoturismul. Din nefericire, adolescenta a suferit, în urma impactului extrem de violent, leziuni incompatibile cu viața.

La aproximativ 12 ore de la momentul accidentului, Andrei a fost reținut pentru ucidere din culpă și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar apoi a fost prezentat Judecătoriei Făurei cu propunere de arestare preventivă, care a și fost admisă.

Acum, tânărul contestă decizia judecătorului de la Făurei. Practic, vrea să nu mai fie cercetat în stare de arest preventiv. Ultimul cuvânt îl va avea Tribunalul Brăila.

Judecătoria Făurei a argumentat, în motivarea arestării preventive, că lăsarea în libertate a tânărului, în ciuda faptului că nu are antecedente penale, „prezintă un real pericol pentru ordinea publică fapt ce ar genera o stare de insecuritate în rândul membrilor comunității”.

Circumstanța că Andrei se află la primul contact cu legea penală „nu justifică și nici nu minimalizează în vreun fel gravitatea infracțiunilor”, a notat magistratul de la Făurei.

Comentarii