stiri Braila – debraila.ro

Exclusiv | BUNĂVOINȚĂ de procuror: Individul cu cagulă și cuțit din benzinărie fusese pus ÎN LIBERTATE după ce a intrat cu un pistol de jucărie într-o altă stație peco, în februarie | Atunci, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila nu l-a mai prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă

Alin CRISTEA

Pe 23 martie, la ora 20:30, un individ cu cagulă pe față și cuțit în mână a intrat în benzinăria Rompetrol de la intersecția Șoseaua de Centură-Șoseaua Focșani. I-a amenințat pe angajați și le-a cerut banii din casierie.

Cu o stăpânire de sine uluitoare, cei doi angajați nu s-au speriat și au reușit să îl gonească pe bărbat, iar apoi să-l urmărească și chiar să-l prindă.

În cele din urmă, individul a fost reținut de polițiști și, ulterior, prezentat Judecătoriei Brăila cu propunere de arestare preventivă, care a și fost admisă. Acum, Alin Ionuț Popa, în vârstă de 27 de ani, se află în spatele gratiilor.

Cu patru zile înainte de incident, într-o altă benzinărie, la intrarea în stațiunea Lacu-Sărat, un individ cu cagulă și cuțit a reușit să plece cu 10.000 de lei. Se pare că oamenii legii nu au putut proba faptul că a fost vorba tot despre Alin Ionuț Popa.

Cum l-au IERTAT procurorii pe INDIVID în februarie?

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, tânărul de 27 de ani, arestat preventiv pentru tentativa la tâlhărie calificată din 23 martie, fusese pus în libertate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila la începutul lunii februarie.

La acel moment, în mod paradoxal, fusese reținut de polițiști pentru o faptă identică: a intrat într-o stație peco din Brăila cu fața acoperită și i-a amenințat pe angajați cu un pistol de jucărie. Ca și pe 23 martie, a fugit fără să apuce să ia bani.

Mai exact, pe 8 februarie, Alin Ionuț Popa a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, fiind acuzat că, în seara de 3 februarie, la ora 19:00, încercase să jefuiască benzinăria Eldomir de pe B-dul Dorobanților.

După ce și-a petrecut 24 de ore în spatele gratiilor, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila cu propunere de arestare preventivă, însă procurorul nu l-a mai dus în fața instanței, ci a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Astfel, în timpul controlului judiciar și la o lună și trei săptămâni de la tentativa de la benzinăria Eldomir, Alin Ionuț Popa a intrat înarmat și în benzinăria Rompetrol.

Comentarii