stiri Braila – debraila.ro

Eurodeputatul Tudose, despre Zelensky: „Stiu ca nu o sa fiu in consens cu foarte multa lume, dar are si partea asta de actor pe care nu o poate lasa la o parte”

Eurodeputatul brailean Mihai Tudose a vorbit, marti seara, la Antena 3, despre razboiul din Ucraina, precizand faptul ca „agresiunea Rusiei este de condamnat si de nediscutat”. Totodata, fostul premier social-democrat a comentat si prestatia presedintelui ucrainean Volodymyr Zelensky.

Tudose considera ca in activitatea lui Zelensky exista „si zone de butaforie”, facand referire la trecutul de comediant al liderului de la Kiev.

„Vorbim de o agresiune! Avem un stat pe teritoriul caruia au intrat soldatii altui stat. Este de condamnat si de nediscutat. De aici incolo, sunt o multime de alte lucruri aflate in spate, pe unele le aflam, pe altele o sa le aflam dupa ce se declasifica. Sunt si acolo lucruri de neinteles, totusi! (…) Vedem cu totii dezastrul umanitar, cu mii de morti si raniti si milioane de oameni dislocati, carora viata li s-a intors pe dos intr-o noapte. Eu, recunosc, nu credeam ca Rusia va face acest pas. Este de neconceput ca in Europa, in 2022, o tara sa fie ocupata de o alta tara. E foarte greu de anticipat cum se va termina acest razboi. (…) Nu vorbim de agresiunea unui stat foarte democratic – este clar ca a fost decizia unui om. E de neimaginat ce se intampla acolo! Pe de alta parte, avem un presedinte care isi apara tara si – este o parere personala,  stiu ca nu o sa fiu in consens cu foarte multa lumea – are si partea asta de actor pe care nu o poate lasa la o parte. Sunt si zone de butaforie pe care nu le inteleg si nu le aprob – tricou negru, vesta oricand. Omul vrea sa transmita un mesaj si i-a iesit pana acum”, a declarat europarlamentarul PSD.

Mihai Tudose a mai adaugat faptul ca Romania „poate fi independenta energetic de Rusia in maxim 6-7 luni”, criticandu-l pe ministrul Energiei, liberalul Virgil Popescu.

„Ministrul Energiei e acolo si e vesel. Eu, personal, nu mai discut cu dansul. Nu imi explic cum rezista in Guvern. Pana acum l-a sustinut Florin Citu, acum poate s-ar da un exemplu negativ daca s-ar face o remaniere. Nu stiu! Poate noi toti nu intelegem si el are dreptate. Nu sunteti mai fericiti acum cu energia de 10 ori mai scumpa? Dupa ce ai dezechilibrat piata, e jale sa o pui la loc. Problema Energiei e de competenta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Nu am auzit sa se fi discutat asta”, a comentat sursa citata.

Comentarii