stiri Braila – debraila.ro

Emilia Meirosu (PSD): „Guvernul Ciolos nu a platit drepturile banesti pentru elevii din invatamantul special. Nu inteleg atata nepasare, indolenta”

Consilierul judetean Emilia Meirosu, candidat PSD pentru Camera Deputatilor, critica Guvernul Ciolos pentru faptul ca nu a deblocat drepturile banesti ale elevilor din invatamantul speciale. Printr-o hotarare de guvern, in iunie 2016, Executivul a aprobat plata pentru elevii cu cerinte educationale speciale din scoala de masa, nu si pentru cei inscrisi in invatamantul special.

„Parintii pun presiune pe Consiliul Judetean, care a virat banii catre primarii, dar doar pentru elevii cu CES (cerinte educationale speciale) din scolile de masa. Pentru cei din invatamantul special s-au facut demersurile catre mai multe ministere si catre Guvern pentru a crea un cadru legal si a debloca sumele necesare. In decurs de 5 luni, Guvernul Ciolos nu a fost interesat sa rezolve aceasta problema care a adus tensiune la nivel local. Indiferenta sau dorinta de a dezbina oamenii? De ce? Intreaba parintii, unii la CJ, altii pe retelele de socializare. De ce suportam atata nepasare, de ce de la guvern nu vin raspunsurile decizionale clare sa poata fi aplicate tuturor cetatenilor? Nu inteleg atata nepasare, indolenta. Inteleg sa se strecoare o eroare, dar de ce imediat ce a fost sesizata nu este repede corectata? In 5 luni nu a fost timp sa se corecteze o greseala! Parintii au suferinta lor personala, si acum alearga de la scoala la Consiliul Judetean sau la instante! Toate calculele sunt facute. Se asteapta doar un semn de recunoastere si indreptare a greselii din partea Guvernului! Dati H.G modificata si banii cuveniti! Nu mai puneti presiune inutila pe oameni, parinti, fuctionari, presedinti de cj-uri si instante!, se arata intr-un comunicat de presa semnat de Meirosu.

Comentarii