stiri Braila – debraila.ro

Elev din Brăila, MEDALIE de BRONZ la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa

Este vorba despre Tudor-Alexandru Minaev, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”. Acesta a obținut medalia de bronz la secțiunea rezervată juniorilor a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa.

România a câştigat şapte medalii la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie pentru Europa, atât la juniori, cât și la seniori: trei de aur, una de argint şi trei de bronz.

Loturile României de juniori și seniori au fost coordonate de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) şi Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare) şi Sebastian Florescu (ISJ Argeş).

Ediţia din acest an s-a desfăşurat online, în perioada 24 – 30 iunie), implicând participarea a 118 elevi din 11 ţări. Olimpicii români au susţinut pobele la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărţi, punerea în relaţie a unor elemente geografice, calcul şi aplicabilitate în spaţiul geografic) şi o probă multimedia.

Comentarii