stiri Braila – debraila.ro

DSV: „S-a confirmat PRIMUL CAZ de GRIPA AVIARA in Braila, la un pescarus” | MASURILE luate in municipiu si in 7 localitati invecinate: „Interzicerea targurilor, pietelor si expozitiilor”

A fost confirmat primul caz de gripa aviara in judetul Braila, la un pescarus gasit pe raza municipiului! Anuntul a fost facut de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, care a comunicat si fapul ca a fost instituita o zona de supraveghere de 10 km. in jurul focarului.

„Urmare a confirmarii, in data de 16 martie, a unui caz de influenta aviata (gripa aviara) de tipul H5 in urma prelevarii de probe de la un pescarus identificat pe domeniul public al municipiului Braila, au fost notificate toate structurile implicate si se vor aplica masurile impuse”, se precizeaza intr-un comunicat de presa semnat de Marian Arsene, director executiv al DSVSA.

Directia Sanitara Veterinara a mai mentionat faptul ca s-a instituit o zona de protectie pe o raza de 3 km. in jurul focarului si o zona de supraveghere de 10 km. in jurul focarului – incluzand zona de protectie, fiind afectate, in afara de municipiu, si localitatile Chiscani, Varsatura, Lacu Sarat, Baldovinesti, Pietroiu, Cazasu si Martacesti.

MASURILE aplicate in zona afectata:

Comentarii