stiri Braila – debraila.ro

Dragomir: „Poate nu sunt primarul perfect, dar sunt un om al faptelor! Am lăsat circul și scandalul pentru alții” | DISCURS de bilanț: „Atât de mult s-au supărat cei din Opoziție încât ne criticau când asfaltam și ne blamau când nu asfaltam”

Primarul Marian Dragomir a fost ales în unanimitate, miercuri, în funcția de președinte al Organizației Municipale PSD Brăila, fiind votat de cei peste 230 de delegați prezenți. La eveniment a participat și europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședintele partidului la nivel național.

De nu mai puțin de 14 ani, la conducerea Organizației Municipale PSD s-a aflat consilierul local municipal Sorin Boșneag, care, de această dată, nu a mai candidat pentru un nou mandat.

Dragomir a susținut un discurs în fața social-democraților din municipiu, în care a taxat războiul politic pe care PNL îl duce cu PSD la nivel local, dar a făcut referire și la cele mai importante realizări administrative, inclusiv cu trimitere la propriul slogan electoral „Eu asfaltez!”, intens criticat de liberali.

În ceea ce pare a fi un discurs de bilanț, cu aproximativ un an și jumătate înainte de încheierea celui de-al doilea mandat, Marian Dragomir a subliniat că „poate” nu este „primarul perfect”, dar este „un om al faptelor”, enumerând numeroase proiecte pe care le-a dus la bun sfârșit de când a preluat fotoliul de la etajul I al Palatului Administrativ. 

„Nu am dorit niciodată să pun în aplicare vechile definiții ale politicii. Unii spun că politică este „arta negocierii” și au negociat până au ajuns din compromis în compromis, până când s-au compromis și ei. Mie nu mi-a plăcut niciodată această definiție și nu am făcut compromisuri. Noi am câștigat alegerile, am venit cu proiectele noastre și rezultatele s-au văzut. La fel, ne dorim și în viitor! Suntem buni, câștigăm! Avem proiecte bune, ne aleg oamenii! Pe cei care doar critică, după cum ați observat, nu îi votează nici rudele. Nici brăilenii! (…) Eu sunt de 6 ani primar, cu doi viceprimari extraordinari și o echipă de consilieri municipali superbă, susținuți de oameni dedicați din partid. Poate nu sunt un primar perfect, dar sunt un om al faptelor! Întotdeauna am lăsat circul și scandalul pentru alții!”, a declarat Dragomir.

Din echipa de conducere a Organizației Municipale PSD fac parte, printre alții, viceprimarul Alexandru Jantea Crican ca prim-vicepreședinte, viceprimarul Doinița Ciocan, subprefectul Badiu Loredana, consilierii locali municipali Sorin Boșneag, Cornelia Neacșu, Dumitru Florin, Răzvan Orzan și Dan Vărzaru ca vicepreședinți.

Dragomir, la alegerile de la Organizația Municipală PSD:

„La Primărie, am început cu asfaltarile. La început a fost cu peripeții, iar apoi cu rezultate bune: Calea Galați, Șoseaua Focșani, Șoseaua Râmnicu-Sărat și zeci de străzi din cartierele Radu-Negru, Buzăului, Viziru, Călărași IV, Comorofca, Lacu-Dulce, Islaz, Brăilita, Pisc, Vidin și lucrările continuă. Anul acesta o să terminăm și Chercea, zona Catanga și multe alte străzi.

Am asfaltat! Și atât de mult s-au supărat cei din Opoziție încât ne criticau când asfaltăm și ne blamau când nu asfaltam. Nu ne interesează și nici nu ne opresc. Noi mergem mai departe pentru brăileni!

Acum lucrăm pe Bulevardul Independenței, pe fonduri europene, cu alei pietonale, cu linii de tramvai, spații verzi și piste pentru biciclete. Lucrăm pe Șoseaua Baldovinești și începem Calea Galați.

Când am început să modernizăm parcări, unii mi-au spus: „Cum să darâmi garajele? Nu te gândeșți că nu te vor mai vota?”. Alții, au instigat și au venit unii să le lăsăm jungla din fața geamului, magaziile sau maghernițele din aer liber și nu am cedat. Am realizat, în 6 ani, peste 4.000 de locuri noi de parcare. Aceste parcări sunt normalitatea și le plac și celor care ne-au criticat. O să continuăm!

Am modernizat grădinițe și școli. Am lucrat excelent cu oamenii din învățământ, cu părinții și elevii. An de an, premiem performanța elevilor și profesorilor care obțin locurile I, II și III la olimpiadele naționale și internaționale.

Spuneam că o să modernizăm parcurile de joacă. Astăzi, putem spune că am modernizat toate parcurile de joacă cu tartan, instalații noi și aparate de fitness. Vă aduceți aminte în 2016, în campanie, când am venit și am spus că vom face aparate de fitness în parcuri și mulți glumeau pe acest subiect? În acest an finalizăm Orășelul Copiilor și Parcul de Skate de pe Faleză.

Sunt anumite momente când trebuie să fii un om mai dur și să-ți asumi. Mi-am asumat următoarea propoziție: „Orașele sunt ale oamenilor, nu ale câinilor!”. Am aplicat toate măsurile legale în ceea ce privește câinii fără stăpân. Nu ne-au intimidat nici cele două plângeri penale pe care le-am avut și care s-au clasat. Nu ne-au intimidat nici fotografiile falsificate ale profitorilor de pe urma câinilor, profitori căci iubitorii i-au adoptat. Astăzi, pot să vă spun așa: 7.492 de câini au dispărut din municipiu, în 6 ani, prin adopție sau măsuri legale. Și ne asumăm! Mai sunt, vor fi întotdeauna, dar, clar, vizibil, într-un număr mult mai mic. O să îi ridicăm în continuare!

 Azi, începe o nouă provocare și candidez ca președinte al Organizației Municipale. Nu funcțiile sunt importante! În biroul de conducere, am tot un vot; în sală suntem toți colegi; pe stradă toți suntem brăileni. Indiferent de funcții, trebuie să rămânem oameni. Ne propunem să avem mai mulți membri, să fim la fel de uniți, să câștigăm, să ne aprecize brailenii și să continuăm în cea mai bună echipa. Și cea mai bună echipa este echipa PSD!”

Comentarii