stiri Braila – debraila.ro

Dragomir: ”Exista si braileni care ii injura sau agreseaza pe hingheri. E o situatie foarte ingrata”

Hingherii care sunt trimisi sa ridice cainii fara stapan de pe strazile Brailei sunt, de multe ori, impiedicati sa-si duca la indeplinire sarcina de catre iubitorii de animale. Primarul Marian Dragomir sustine ca lucratorii SUPAGL sunt injurati si chiar loviti in unele cazuri.

”Exista astfel de abordari atunci cand hingherii merg pentru a ridica maidanezi. Se gasesc de foarte multe ori iubitori de animale care ii apostrofeaza, care arunca diverse obiecte de la geamul locuintei sau chiar coboara si le vorbesc pe un ton total nepotrivit, aducandu-le la cunostinta cele mai interesante expresii din folclorul romanesc. Trebuie sa recunoastem ca sunt iubitori ai cainilor care se manifesta civilizat si unii care au o abordare un pic deplasata fata de cei care ridica cainii. Coboara, nu le dau voie sa prinda cainii, le vorbesc foarte urat, arunca cu diverse obiecte de la balcon. Avem si astfel de situatii. Exista si oameni care reactioneaza foarte violent, verbal sau fizic, atunci cand hingherii incep sa prinda cainii de pe strazi. E o situatie foarte ingrata cand oamenii incep sa strige, asa ca se anuleaza uneori actiunea”, a precizat edilul.

Dragomir spune ca cei care nu isi mai doresc maidanezi pe strazi trebuie sa afle si despre opozitia celor care hranesc animalele in jurul blocurilor, atunci cand vine vorba despre actiunile hingherilor.

Comentarii