stiri Braila – debraila.ro

Dragnea, la Braila: „Vom construi un spital republican in Bucuresti si 8 spitale regionale. Zona Braila-Galati poate fi o zona care sa se califice”

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, prezent la lansarea candidatilor Organizatiei Judetene Braila pentru alegerile parlamentare, la sfarsitul saptamanii trecute, a afirmat ca in programul de guvernare al partidului este prevazuta construirea a 9 mari unitati spitalicesti, un spital republican in capitala si alte 8 spitale regionale.

Liderul social-democratilor a mai precizat ca a fost stabilita locatia a doar 3 dintre cele 8 spitale regionale, la Iasi, Craiova si Cluj, lasand sa se inteleaga ca exista posibilitatea ca locatia unuia dintre celelalte 5 sa fie in zona Braila-Galati.

„Vom investi in infrastructura de sanatate, in 8 plus 1 spitale. Un spital republican la Bucuresti, care sa fie mai mare decat AKH din Viena si Anadolu din Istanbul. Eu cred ca Romania are posibilitatea sa ofere pentru cetatenii ei sa-si cauta sanatatea la ei acasa, nu printre straini. Va fi un complex medicare, care va cuprinde un spital mare, de peste 2.500 de paturi, Universitatea de Medicina, centre de cercetare, clinici, campusuri pentru studenti, campusuri pentru personalul medicale si cel putin 24 de porti de primire urgenta. De asemenea, vor fi 8 spitale regionale, care vor fi amplasate in tara. Nu vreau sa vand iluzii nimanui si nici nu vreau sa spun locurile unde vor fi amplasate aceste spital. Stim doar 3, Iasi, Craiova si Cluj. Celelalte 5 vor fi decise in prima luna de dupa instalarea guvernului, nu pe criterii politice, ci pe criterii de accesibilitate, populatie si alte criterii specifice. Da, zona Braila-Galati poate fi zona care sa se califice pentru un astfel de amplasament”, a spus Dragnea.

Comentarii