stiri Braila – debraila.ro

Din 15 mai, LIBER in Parcul Monument, Gradina Mare si pe Faleza | Primarul: „Brailenii au fost un exemplu de urmat timp de doua luni! Ii rog sa respecte masurile de protectie in continuare, pentru ca situatia sa nu se schimbe”

Principalele locuri de promenada din municipiu se redeschid incepand cu 15 mai, cand Romania va trece de la starea de urgenta la starea de alerta. Este vorba despre Parcul Monument, Gradina Mare si Faleza Dunarii. Totodata, primarul Marian Dragomir ia in calcul ca si Gradina Zoologica sa fie accesibila publicului. 

„Vom dezinfecta periodic absolut toate parcurile si zonele de promenada, asa cum am facut-o si pana in momentul cand a fost interzis accesul prin ordonanta militara. Brailenii au fost un exemplu de urmat timp de doua luni, o perioada extrem de grea. Intreaga tara a privit judetul Braila ca pe un model, asa ca ii rog sa respecte masurile de protectie in continuare, pentru ca situatia sa nu se schimbe. Plimbarile in aer liber ne-au lipsit tuturor, dar trebuie ca distantarea sociala sa ramana prioritara, pentru a ne proteja”, a declarat Dragomir.

Edilul a explicat ca brailenii vor putea vizita din nou Gradina Zoologica daca Guvernul nu va interzice acest lucru in deciziile privind perioada post-stare de urgenta.

„Cred ca e un loc in care, in special, copiii, dupa aceste doua luni, se vor simti minunat. Bineinteles, cum am mai spus, fiind respectate toate masurile de protectie. Daca vor exista indicatii de la Bucuresti ca parcurile zoo sa ramana inchise, ne vom conforma”, a mai adaugat Dragomir.

Dupa 15 mai, purtatea mastii de protectie in spatiile publice inchise si in mijloacele de transport in comun va fi obligatorie.

Comentarii