stiri Braila – debraila.ro

Deputatul Popa, SPRIJIN FINANCIAR pentru echipa lui Banel Nicolita | CS Faurei: „Nu am fi putut desfasura meciul trecut!” | Popa: „Am facut-o din suflet. Cine ma cunoaste, stie ca fotbalul ocupa un loc special in viata mea. Din pacate, Primaria Faurei doar a promis…”

Clubul de fotbal „CS Faurei”, un proiect creat si dezvoltat de Banel Nicolita, insa condus, in prezent, de Aurel Nicolita – fratele fostului international, a fost sprijinit financiar de deputatul Alexandru Popa, presedintele Organizatiei Judetene PNL. Anuntul a fost facut de CS Faurei pe o retea de socializare.

Echipa a ramas fara bani si risca sa nu mai poata evolua in Liga a III-a. In urma cu mai putin de doua luni, chiar Banel Nicolita a vorbit despre situatia grava prin care trece CS Faurei, dupa ce, ani de-a randul, a investit din propriul buzunar pentru a tine in viata formatia.

„Mi-am dat toata silinta, la fel si fratii mei, am construit o echipa buna, insa aceasta echipa nu se poate sustine singura, e nevoie de bani. Saptamana asta nici nu am mai pus antrenamente fiindca nu sunt bani de benzina, de mese, de nimic. (…) Jucatorii nu au nicio obligatie sa joace neplatiti, este inacceptabil. Am venit sa joc si sa antrenez, bani nu pot sa mai aduc de acasa”, spunea fostul fotbalist al Stelei.

Mana de ajutor primita din partea parlamentarului liberal a facut ca CS Faurei sa poata desfasura cel mai recent meci. Potrivit lui Stelica Nicolita, jucator la CS Faurei si fratele lui Banel, Alexandru Popa „s-a oferit sa ne acopere cheltuielile si de la meciul viitor, cel de maine (n.r. 4 mai, cu Viitorul Ianca)”.

„Daca am invatat ceva din viata asta plina de fotbal si de bune si rele, acel lucru a fost ca Dumnezeu iti intinde o mana fix atunci cand te astepti mai putin si ca acea mana vine, de multe ori, prin unii oameni cheie. Va spun toate acestea pentru ca nu am fi putut desfasura meciul trecut si nu ne-am fi putut acoperi cheltuielile zilnice din ultimele zile fara un ajutor surprinzator din partea unui om pe care il apreciez. Acel om este domnul deputat Alexandru Popa, om care a venit in ajutorul echipei din punct de vedere financiar, stiind situatia critica a echipei din acest moment. Mai mult decat atat, s-a oferit sa ne acopere cheltuielile si de la meciul viitor, cel de maine. In fata unor asemenea gesturi nu pot decat sa multumesc in numele clubului si personal, iar in ceea ce priveste echipa, vom incerca sa aducem victorie maine si sa ii strangem mana la final, unde va fi prezent”, a declarat Stelica Nicolita.

De cealalta parte, deputatul Popa sustine ca a facut „un gest de onoare si o datorie morala”, precizand ca ii cunoaste „de ani de zile” pe fratii Nicolita, ba chiar au jucat fotbal impreuna. Totodata, liberalul a criticat faptul ca Primaria Faurei, condusa de social-democratul Ionel Voinea, „a lasat de izbeliste echipa”.

„Am facut-o din suflet. Pentru mine a fost un gest de onoare si o datorie morala tinand cont de faptul ca ii cunosc de ani de zile si am jucat de multe ori fotbal impreuna. Cine ma cunoaste, stie ca fotbalul ocupa un loc special in viata mea. De fiecare data cand vor avea nevoie de mine, atat cat pot si asa cum pot, le voi intinde o mana de ajutor. Din pacate, Primaria Faurei doar a promis… au fost multe promisiuni, insa s-au dovedit, intr-un final, a fi vorbe goale. Cum poti sa faci asa ceva cu o echipa strans legata de un mare nume al fotbalului romanesc? Chiar nu concep asa ceva si cred ca Primaria Faurei chiar putea face foarte multe in acest sens. Trebuie sa si vrei, intr-adevar!”, a subliniat Popa.

Pe 19 martie martie 2022, Banel Nicolita anuntase ca primarul Faureiului, PSD-istul Ionel, Voinea l-a asigurat ca o sa asigure financiar drumul CS Faurei in Liga a III-a, fapt care nu s-a mai intamplat.

Comentarii