stiri Braila – debraila.ro

DASAEV si acolitii lui, LA JUDECATA | Speranta era la Dragnea | Interceptari: „I-a taiat pe unii! Numai daca da AMNISTIE Dragnea acum, s-ar putea sa aiba noroc!”

La sfarsitul saptamanii trecute, mai exact pe 22 februarie, dosarul atacului sangeros de la „The Music Pub” a ajuns in instanta. Daniel Gabriel Husein, zis „Dasaev”, este acuzat de savarsirea infractiunilor de tentativa de omor, port si folosire fara drept de obiecte periculoase si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce, in septembrie 2018, i-a injunghiat pe doi baschetbalisti americani intr-un local.

In fata judecatorului de la Tribunalul Braila nu va ajunge doar „Dasaev”, aflat in arest preventiv, ci si alte 8 persoane – patru dintre acolitii interlopului, trei agenti ai firmei care asigura paza ‘The Music Pub” si un afacerist vrancean.

Georgel Mocanu (30 de ani), Valentin Matei (30 de ani), Valentin Dobranis (25 de ani) si Valentin Catalin Bulza – luptator MMA (29 de ani) i-ar fi lovit pe sportivi in haosul care a cuprins localul, sustine procurorul de caz in rechizitoriu, in timp ce paznicii Nicusor Fataliga (44 de ani), Daniel Vasile Niculae (28 de ani) si Florian Popa (36 de ani) ar fi mintit la audieri, declarand ca nu stiu nimic despre conflictul care s-a lasat cu varsare de sange si ca nu il cunosc pe „Dasaev”, desi l-au ajutat, prin diverse actiuni, in timpul atacului.

Din lotul „Dasaev” face parte si un controversat afacerist din judetul Vrancea, Tataru Vasile (58 de ani), acuzat de favorizarea infractorului. Ruda prin alianta cu interlopul, vranceanul l-a adapostit pe „Dasaev” timp de doua nopti in locuinta sa din comuna Vanatori, desi braileanul ii marturisise faptul ca a injunghiat doua persoane. Mai mult decat atat, Tataru a incercat sa caute un individ care sa isi asume faptele savarsite de „Dasaev”, punand la bataie o suma importanta de bani.

Vranceanul (foto) a fost interceptat in timp ce incerca sa il scoata basma curata pe „Dasaev”, purtand numeroase convorbiri telefonice in acest sens. 

„Cumatrul Gabi (n.r. „Dasaev”) i-a taiat pe unii, i-a luat Bucurestiul, i-a luat SMURD-ul… Pe unii, pe niste americani … aseara … Spune ca-i tentativa, gaura in plaman. (…) Pai daca era vatamare corporala, i-am spus, nu conta… <<Ia zi cat ma costa?>> (…) La ce e asta, nu. Numai daca da amnistie Dragnea acum, s-ar putea sa aiba noroc”, se arata intr-una dintre interceptarile din dosar.

Trebuie mentionat faptul ca, in urma probatoriului administrat, procurorul criminalist a stabilit clar faptul ca interlopul i-a injunghiat pe sportivii Darrell Bowie si Joseph McClain.

Din senin, arata anchetatorii, „Dasaev” l-ar fi lovit cu pumnul pe Bowie, moment care a declansat bataia generala, la sfarsitul careia cei doi americani au ajuns la spital, cu rani care le-au pus vietile in pericol.

Serviciul de Ambulanta Judetean, Spitalul Judetean de Urgenta si Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca – unitatile spitalicesti in care au fost operati si tratati Bowie si McClain, s-au constituit parti civile in proces.

VIDEO | FILMUL COMPLET al ATACULUI de la Music Pub

Comentarii