stiri Braila – debraila.ro

Daniela Radulescu (PMP), consilierul local municipal pentru care vorbesc faptele: 1.000 de lei pentru fiecare nou-nascut, un proiect aprobat! | Care sunt PROIECTELE pentru mandatul 2020-2024?

Consilierul local municipal Daniela Radulescu, candidatul care deschide lista Partidului Miscarea Populara pentru Consiliul Local Municipal, este unul dintre putinii alesi locali care, la final de mandat, pot veni cu o realizare in fata electoratului coplesit de promisiuni. In mandatul 2016-2020, Radulescu a initiat un proiect de hotararea care prevede acordarea unui stimulent financiar de 1.000 de lei pentru nou-nascutii din municipiu.

„Mi-a atras atentia urmatorul aspect: numarul mamicilor care au beneficiat de acest ajutor este foarte mic! Si atunci, mi-am indreptat privirea catre statisticile demografice aferente si am realizat ca numarul ar fi trebuit sa fie mult mai mare! Inseamna ca multe familii nu stiu de aceasta facilitate, ca dintr-un motiv sau altul acest stimulent nu le este cunoscut. Intregul efort depus pentru a transforma in realitate dorinta de a fi de ajutor unei vieti ce tocmai se naste nu se poate implini doar din adoptarea unei hotarari! Este nevoie ca oamenii sa stie si ca exista aceasta posibiltate de ajutorare si cum sa faca sa o dobandeasca”, a explicat Radulescu.

Stimulentul de 1.000 de lei se acorda:
– pentru primele doua nasteri;
– in cazul nasterilor gemelare, de tripleti sau multipleti, stimulentul se acorda pentru fiecare copil;

PROIECTELE propuse de candidatul PMP pentru Consiliul Local Municipal pentru mandatul 2020-2024:

TERENURI DE SPORT PENTRU UN VIITOR SANATOS

E momentul sa revenim la idea ca miscarea fizica e pentru oricine, ca oamenilor le sta la indemna sa se simtă bine alergand, practicand un sport sau altul. Si atunci un proiect care vine in sprijinul ideii de mai sus este acela al transformarii fostelor puncte termice care deserveau cartierele Brailei in terenuri de sport pentru toti copiii si adolescentii nostri cumva prizonieri ai lumii digitale.

Oferim astfel o alternativa sanatoasa la petrecerea timpului liber, oferim locul pentru socializarea adolescentilor prin sport, prin miscare, prin bucuria petrecerii timpului liber alaturi de cei de-o varsta.

Fostele puncte termice prin amplasarea lor strategica, in cartierele brailene, ofera exact locurile in care terenurile de sport polivalente pot sa apara.

FAMILIE, EDUCATIE, SANATATE- 2.000 de lei pentru sanatatea viitoarelor mamici!

Sprijinirea familiilor care doresc copii constituie un punct de forta in programul meu dedicat dezvoltarii Brailei. Din datele identificate pana acum am putut observa ca in Romania, doar 30% din femeile insarcinate se duc la vreun control medical, desi au dreptul la servicii medicale decontate de stat.

Consider ca se impune sprijinirea femeilor insarcinate prin acordarea de servicii gratuite pentru monitorizarea perioadei de sarcina intr-un cuantum de 2000 de lei. incurajam astfel tinerele familii sa se gandeasca cu adevarat la a avea copii iar viitoarele mamici sa mearga la medic pentru a fi sigure ca sunt intr-o stare buna de sanatate atat ele cat si copilul.

Analize de sange, ecografii trimestriale, screening prenatal, supravegherea sarcinilor cu grad de risc sunt modalitati de monitorizare a unei perioade deosebit de importante in viata unei femei.

Sunt sume de bani ce contribuie la cresterea calitatii vietii in orasul nostru, aratand ca ne pasa nu doar de cei care pot pune stampila imediat pe buletinul de vot , ci si de aceia care abia acum isi fac intrarea in viata noastra.

BURSE PENTRU TINERII DE VALOARE AI BRAILEI 

Imi doresc sa sprijin tinerii talentati ai BRAILEI, pe aceia care nu au o situatie materiala indeajuns de stabila, incat sa -si puna in valoare cu adevarat capacitatile intelectuale. In perioada viitorului mandat de consilier local municipal, voi dona indemnizatia catre patru tineri deosebiti de clasa a IX -a, tineri cu potential de performanta intelectuala , ce vor fi sustinuti pe tot parcursul celor patru ani de liceu.

Pentru mine, DANIELA RADULESCU, mandatul de consilier local municipal este o oportunitate de a sprijini comunitatea braileana, de a oferi ajutorul meu tuturor acelora care pot aduce un plus de valoare pe plan local.

De asemenea, cei patru tineri catre care se indreapta sprijinul meu financiar vor beneficia de ajutorul echipei PMP in planul pregatirii academice ( profesorii din echipa noastra sunt pregatiti sa-si ofere sprijinul).

Braila noastra merita si trebuie sa fie ajutata!

Tinerii BRAILEI capabili de performante academice vor fi mereu sprijiniti!

Comentarii