stiri Braila – debraila.ro

CU ADEVARAT IMPORTANT! | Deputatul Nita (PSD) ii anunta pe braileni: „Vreau sa iau si eu niste porci din rasa Mangalita. Sunt mai buni ca porcii vietnamezi”

Deputatul social-democrat Nicu Nita isi doreste sa cumpere „niste porci din rasa Mangalita”, precizand ca „au o carne buna, care nu are colesterol” si „sunt mai bune ca porcii vietnamezi”.

Acesta este mesajul pe care il transmite public parlamentarul, vorbind despre programul de sprijin pentru crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita, aprobat de Guvern la inceputul anului.

„Este un program prin intermediul caruia crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita vor primi gratuit un numar par de purcei – cel putin 2 si cel mult 10 -, pentru crestere, ingrasare si livrare catre un procesator cu care au incheiat un contract. Practic, ajutorul de minimis reprezinta numarul de purcei primiti cu titlu gratuit de catre fermierul respectiv, iar valoarea acestuia este de 250 lei/animal. Purcelusii din rasele Bazna si Mangalita, in greutate de 15-20 kg, pot fi luati de la diverse ferme, dupa care ii cresti si esti obligat sa livrezi cel putin jumatate dintre ei la procesatorul de unde i-ai luat sau la alta firma cu care ai incheiat contract, la o greutate in viu de cel putin 130 kg/animal. Aceste rase de porc au o carne buna, care nu are colesterol, sunt mai bune ca porcii vietnamezi. Eu am avut porci vietnamezi si pot sa va spun ca acestia cresteau greu, nu depaseau 70 kg. Chiar vreau sa iau si eu niste porci din rasa Mangalita. Deci acesta e un program foarte bun si din cate am inteles, sunt deja foarte multe solicitari de porci din aceste doua rase”, a declarat Nita, citat de MD Press.

Crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita, care isi desfasoara activitatea in sectorul productiei primare, vor primi cu titlu gratuit, un numar par de purcei, minim 2 si maxim 10, pentru crestere, ingrasare si livrare catre un procesator cu care au incheiat contract in acest sens, potrivit programului.

VIDEO | Parlamentarul „RUSINE” al Brailei | Discursurile lui Nita (PSD), deputatul CERTAT CU LIMBA ROMANA: „Podul este UNA DIN VISELE de peste 50 de ani (…) CEA MAI MARE contract (…)”

Comentarii