stiri Braila – debraila.ro

COVID-19 | Germania A INCLUS si judetul Braila pe lista zonelor de risc | Ce trebuie sa stie brailenii care vor sa plece in Germania

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat faptul ca, in seara zilei de miercuri, Germania a actualizat lista „zonelor de risc” din Romania, in contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, municipiul Bucuresti si 10 judete, printre care si judetul Braila, au fost incluse de autoritatile germane pe lista „zonelor de risc”.

Brailenii care intra in Republica Federala Germania trebuie sa prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea sosirii (tradus in germana sau engleza) sau, alternativ, sa se supună testarii, in mod gratuit, intr-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german.

Capitala si cele 10 judete, respectiv Bacau, Braila, Brasov, Dambovita, Galati, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea, se alatura celorlalte sapte declarate „zone de risc” inca din 7 august.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport sau, in cel mult 72 de ore de la intrarea în Germania, la medicul de familie ori la autoritatile locale de sanatate. In acest sens, calatorii trebuie sa contacteze telefonul de urgenta medical 116 117. In cazul neindeplinirii obligatiei de testare, autoritatile germane pot aplica sanctiuni in valoare de pana la 25.000 EUR. Testarea este obligatorie pentru persoanele care vin din „zone de risc” si recomandata tuturor celorlalti calatori care intra pe teritoriul german.

Daca testul este efectuat la momentul sosirii in Republica Federala Germania, calatorii au obligatia de a se autoizola pana la primirea unui rezultat negativ al testarii. Masura autoizolarii la domiciliu nu se aplica celor care prezinta un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore inaintea sosirii pe teritoriul Germaniei.

Simpla tranzitare a teritoriului german nu este conditionată de obligatiile mentionate mai sus.

Comentarii