stiri Braila – debraila.ro

Constructorul LOVEȘTE în podul de la Brăila pentru că NU-L POATE FINALIZA până la sfârșitul lui 2022, cum a promis: A cerut prelungirea până în 2025! | Șeful CNAIR: “Consider că podul nu poate fi deschis la sfârșitul anului!”

În ciuda numeroaselor promisiuni publice din partea constructorului, se pare că există șanse minime ca podul suspendat de la Brăila să fie inaugurat la sfârșitul acestui an.

Antreprenorul WeBuild (n.r. noua denumire a firmei Astaldi) a cerut prelungirea contractului până în 2025, dar și optimizarea proiectului, propuneri care nu au fost acceptate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Anunțurile au fost făcute de către Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, care a participat, marți, la o audiere în cadrul Comisiei pentru Transporturi din Camera Deputaților.

Pistol a precizat că a trimis la Brăila specialiști din cadrul companiei pentru a evalua dacă există posibilitatea ca podul să fie deschis circulaţiei în acest an.

“Văzând lucrările eu așa consider, că nu poate fi deschis, dar fără un raport al inginerului, totuși nu e o părere obiectivă, trebuie să așteptăm evaluarea. Astaldi și-a asumat că la sfârșitul anului termină Podul și o parte a drumurilor de legătură astfel încât și nu rămână un pod muzeu”, a declarat Pistol.

Declarațiile șefului CNAIR:

“Antreprenorul a declarat că anul acesta podul va fi utilizabil şi va fi posibilă darea în circulaţie. Din punctul meu de vedere şi discutând cu inginerul lucrării, cu supervizorul contractului, aceştia nu sunt la fel de optimişti. În acest sens am trimis şi un consilier al meu pe lucrare. Chiar zilele acestea este acolo pentru a evalua în mod corect posibilitatea deschiderii circulaţiei la sfârşitul anului… Să ştiţi că firma WeBuild a primit un certificat negativ pe această lucrare. Deci, ar mai primi încă unul. În ceea ce priveşte declaraţia domnului prim-ministru, ştiţi foarte bine că a spus că lucrarea este în întârziere, lucru pe care îl susţin şi eu, pentru că este în întârziere. Acum, antreprenorul a spus că este mobilizat şi că va face toate eforturile şi el a promis că va da în circulaţie acest pod.

(…)

Cei de la WeBuild, ca şi toţi ceilalţi antreprenori ai noştri, vin frecvent la sediul companiei unde avem discuţii pe fiecare proiect în parte. În ceea ce priveşte graficul pe care dânşii l-au depus la companie, un grafic neasumat de către inginer şi de noi, au un termen de finalizare undeva în 2025.”

 

Comentarii