stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, seful judetului, despre Boboc: „A devenit prefect ca sa-si atraga capital electoral si sa candideze! Nu poti sa te urci cu picioarele pe pandemie. Pe sanatatea brailenilor… sa te gandesti cum sa-ti faci tu imagine?”

Social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, a lansat o serie de atacuri dure la adresa principalului sau contracandidat la alegerile locale din 27 septembrie, liberalul Catalin Boboc. Chiriac sustine ca Boboc s-a folosit, atunci cand a fost prefect al judetului, de expunerea publica generata de pandemie in scop electoral.

Presedintele CJ il acuza pe fostul prefect ca „nu a avut in gand agenda publica, ci doar o agenda personala”. Totodata, potrivit sursei citate, Catalin Boboc si-ar fi planificat candidatura, incepand cu momentul cand „s-a dus in genunchi la Guvernul Orban, ca sa ceara o functie si sa se reinventeze”.

„In ultimele 5 luni de zile, cu dansul la Prefectura, am avut experiente neplacute in ceea ce priveste relatia nu numai institutionala, ci si umana pana la urma. Eu as face un remember. Va aduceti aminte cand, in 2019, domnul Boboc a fost pus prefect? Cand s-a dus el frumos, in genunchi asa, la Guvernul Orban, ca sa ceara o functie si sa se reinventeze, pentru ca el a cam disparut din viata publica intre 2016 si 2019. Avea alta treaba! S-a reinventat in 2019! Ce a facut… e treaba dansului cum a ajuns prefect! A devenit prefect cu un singur scop, cu o agenda personala, nu o agenda publica. V-am demonstrat in timp, in aceste luni de zile cat a fost prefect, ca singurul lui scop a fost agenda personala, nu agenda publica. El se gandea cum sa sara din functie in functie, de parca ar fi baiatul cu jobenul. Ce a zis? Hai sa vedem cum ne urcam noi pe notorietate… Haideti sa fim seriosi! (…) V-am spus si dumneavoastra ca este un mincinos si ca a mintit de fiecare data. Eu cred ca singura lui dorina de dimineata, dupa ce iesea de la coafor, era cum sa-si atraga capital electoral, cum sa-si mai faca notorietate. In fiecare zi era pe Facebook cu o informare sau la doua-trei zile era la televizor, sa ne spuna… Cum poti sa iti bati joc, sa faci niste lucruri? Pe frica cetatenilor, pe pandemie, pe sanatatea brailenilor… sa te gandesti cum sa-ti faci tu imagine si capital electoral? Mi se pare inadmisibil”, a declarat social-democratul.

Francisk Iulian Chiriac a vorbit si despre momentul in care Catalin Boboc, pe atunci prefect, a negat faptul ca intentioneaza sa candideze la alegerile locale.

„V-am spus-o de fiecare data! L-ati intrebat si dumneavoastra, presa: „Domnule, candidezi?”. „Nu candidez… eu vin aici, sunt alaturi de cetateni, fac…”. Sub nicio forma nu s-a ocupat de aceasta pandemie. Sub nicio forma nu a avut in gand agenda publica, ci doar o agenda personala. Ca om, a pierdut respectul meu! Nu s-a ocupat de criza sanitara, ci doar de agenda personala si cum sa gandeasca sa ajunga in functia de presedinte al Consiliului Judetean… sau poate s-a gandit mai departe, la alegerile parlamentare. O sa-l avem pe Boboc mereu candidat la o functie publica! (…) Nu poti sa te urci cu picioarele pe pandemie, sa te gandesti doar la agenda personala si nu la agenda cetateanului. Cat a fost prefect, Boboc a avut doar o agenda personala”, a concluzionat presedintele Consiliului Judetean.

Comentarii