stiri Braila – debraila.ro

Chiriac, seful CJ: „Tara e in aer din cauza PNL. Vara, cat s-au batut pe ciolan, ne ziceau ca am invins pandemia, iar azi vorbesc despre certificat verde la supermarket. Vi se par sanatosi la cap?”

Social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, considera ca actuala criza guvernamentala a fost declansata de PNL, care „si-a dezamagit pana si propriul electorat”, facand referire, printre altele, la „incompetenta si aroganta” lui Florin Citu, presedinte PNL si premier interimar.

„In plina criza sanitara si economica, Romania s-a ales si cu o criza politica, Romania neavand un guvern cu puteri depline. Tara e in aer din cauza PNL. Sa o spunem clar! Oamenii astia au ajuns la putere fara sa castige alegerile parlamentare si au facut praf totul in mai putin de un an de zile. PNL si-a dezamagit pana si propriul electorat! Vara, cat s-au batut pe ciolan, ne-au asigurat ca pandemia e istorie, ca am invins pandemia, apoi au facut un congres cu 5.000 de persoane, iar azi ne spun ca e dezastru si ca ne trebuie certificat verde inclusiv pentru mersul la supermarket. Pai cine nu i-a lasat sa pregateasca sistemul sanitar si sa faca tot ce trebuie pentru ca acum sa fie mai usor? N-au avut timp pentru ca s-au batut pentru ciolan, pentru sefia partidului. Asta era preocuparea principala a premierului Florin Citu. Pur si simplu si-au batut joc de tara asta! Dupa ce PSD a reusit sa demita Guvernul lui Citu, un personaj de o incompetenta si o aroganta… dupa ce a picat Guvernul, prima lor grija a fost sa imparta banii din fondul de rezerva. Vi se par sanatosi la cap? Au golit fondul de rezerva al Guvernului pentru oamenii partidului, pentru cei care l-au votat la congres pe Citu, in timp ce valurile de scumpiri loveau cu putere”, a declarat Chiriac.

Totodata, presedintele Consiliului Judetean a mai vorbit si despre modul in care Guvernul Citu a impartit banii din fondul de rezerva in judetul Braila, subliniind faptul ca „cetatenii nu au culoare politica”.

„Dupa cum am spus, a fost plata pentru festivalul democratiei sau cum au numit ei batalia dintre Citu si Orban. Este clar ca impartirea in judetul nostru a respectat graficul de la nivel national: cei mai multi bani pentru primarii PNL! Traim niste vremuri dificile, cu pandemie si un val urias de scumpiri, iar cetatenii nu au culoare politica. Oricum, PNL ne-a dovedit de cand a ajuns la putere ca se pricepe la orice, dar nu la guvernare. Cele 13 comune cu primari PNL au primit mai mult decat dublu fata de cele peste 20 de comune cu primari PSD. Mai e ceva de zis? Au fost preocupati doar de functii, bani si putere. Atat! Asta a fost guvernarea liberala”, a concluzionat sursa citata.

Comentarii