stiri Braila – debraila.ro

Ce spune instanta in cazul braileanului AMENDAT cu 1.000 de lei pentru ca a injurat pe Facebook: „Prin injuriile aduse persoanelor, injurii greu de redat in cuvinte, a fost lezata demnitatea si onoarea acestora”

Un brailean a fost amendat cu 1.000 de lei, la mijlocul anului trecut, dupa ce politistii au constatat ca „a proferat injurii si expresii jignitoare” pe reteaua de socializare Facebook. Barbatul a considerat ca sanctiunea contraventionala este nedreapta si s-a adresat instantei, insa judecatorul a respins plangerea ca fiind neintemeiata.

Pe data de 24 mai 2018, braileanul a injurat mai multe persoane pe contul sau de Facebook, jignirile „fiind de natura sa lezeze demnitatea si onoarea” celor vizati. Politistii i-au aplicat amenda maxima prevazuta de Legea nr. 61/1991 (n.r. pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice), respectiv 1.000 de lei.

In fata instantei, barbatul a sustinut ca si-a inchis contul de Facebook din 1 mai 2018, deci n-ar fi putut adresa injuriile pentru care a fost amendat.

„(…) daca acest lucru ar fi fost adevarat, petentul nu ar fi avut cum sa mai faca nicio postare, insa din probatoriul administrat in cauza reiese in mod clar ca acest cont era activ, petentul efectuand postari la datele de 12 mai, 24 mai, respectiv 27 mai. Avand in vedere toate aceste considerente, instanta retine ca prin probatoriul administrat in cauza s-a facut dovada savarsirii faptei contraventionale retinute in sarcina petentului”, precizeaza Judecatoria Braila in sentinta civila din 8 noiembrie 2018.

Totodata, judecatorul a retinut ca „sanctiunea aplicata este proportională cu gravitatea faptei savarsite, iar odata executata este apta sa responsabilizeze petentul si sa-l determine ca pe viitor sa-si corecteze conduita sociala”.

„Prin injuriile aduse persoanelor respective, injurii greu de redat in cuvinte, a fost lezata demnitatea si onoarea acestora”, a mai subliniat instanta.

Comentarii