stiri Braila – debraila.ro

CAZ ȘOCANT. Un pacient internat la Cardiologie A MURIT lângă gardul Spitalului Județean, în picioarele goale | A plecat din salon fără să-l oprească nimeni | Mai multe ANCHETE sunt în desfășurare

Caz șocant la Brăila, unde un pacient internat în Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență a murit la câțiva metri de poarta unității spitalicești, reușind să plece din salon fără să-l oprească nimeni.

Informația a fost publicată în exclusivitate de Recorder.ro, familia bărbatului de 53 de ani acuzând faptul că „medicii ar fi tratat cu lejeritate îngrijorările privind starea acestuia”.

Potrivit Poliției, în dimineața zilei de 16 octombrie, la ora 05:45, un medic de la Spitalul Județean a sunat la 112 și a reclamat faptul că un bărbat internat ar fi plecat din incinta unității spitalicești fără consimțământul personalului medical.

Ulterior, pacientul a fost găsit fără suflare la câțiva metri de poarta spitalului, lângă gardul de pe Șoseaua Națională Veche.

Inițial, oamenii legii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar ulterior s-au sesizat din oficiu și cu privire la săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu.

Totodată, la acest moment sunt în derulare și alte anchete, nu doar cea penală: familia bărbatului decedat a reclamat cazul la Colegiul Medicilor, iar Consiliul de Etică al Spitalului Județean face propriile verificări.

Recorder.ro,

despre cazul brăileanului mort la doi pași de spital:

„Victoraș Grozavu era internat la etajul al șaselea al Spitalului Județean Brăila, însă nici personalul medical, nici cel de pază nu l-au oprit din drumul către poarta unității medicale. A fost găsit decedat la scurt timp, la câțiva metri de un punct de pază al spitalului. Cauza: infarct miocardic. Poliția din Brăila a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Directoarea Spitalului Județean Brăila, Mihaela Râșnoveanu, a invocat verificări interne ale Comisiei de Etică pentru a evita să dea explicații. „Sper să nu se mai întâmple”, s-a rezumat ea să spună. Ministerul Sănătății anunță că DSP Brăila și Consiliul Județean fac și ele cercetări.”

CLICK AICI PENTRU VIDEO publicat de RECORDER.ro

Comentarii