stiri Braila – debraila.ro

Campionul mondial David Popovici a fost premiat de cea mai mare sportiva a Brailei | Camelia Potec: „Cat de rar se vad si se traiesc astfel de momente… Romania, esti iubita!”

Performanta istorica pentru natatia romaneasca: David Popovici a uimit intreaga lume si a facut o tara sa urle de mandrie! David Popovici a devenit primul inotator roman care ia aurul la Mondiale si, totodata, cel mai tanar inotator din istorie care a spart bariera de 1:44.00.

Regele absolut al natatiei, cum a fost supranumit de presa sportiva, Popovici a cucerit, luni seara, la Campionatele Mondiale de Natatie de la Budapesta, medalia de aur in proba de 200 m liber, cu timpul de 1 min. 43 sec. 21/100.

In tribune, in capitala Ungariei, inotatorul fenomen al lumii i-a a avut alaturi pe parintii sai, pe antrenorul Adrian Radulescu, dar si pe braileanca Camelia Potec, campioana olimpica din 2004 si presedintele Federatiei Romane de Natatie.

Totodata, Camelia Potec, de departe cea mai mare sportiva a Brailei, a fost cea care, impreuna cu australianul Ian Thorpe – o legenda a natatiei mondiale, l-a premiat pe David Popovici, dar si pe cei care au obtinut argintul si bronzul. 

Thorpe i-a pus la gat medalia romanului, in timp ce Camelia Potec i-a oferit un buchet de flori.

Cu doar cateva ore inainte ca Popovici sa se arunce in bazinul olimpic, Potec a publicat un mesaj emotionant pe retelele de socializare, aratand ca la Budapeste se scriu „pagini in cartea de istorie a natatiei romanesti”.

„Putini inteleg sau isi dau seama cata munca, ambitie si vointa se afla in spatele fiecarui moment de glorie… Cat de rar se vad si se traiesc astfel de momente! Romania, esti iubita!”, a precizat campioana olimpica din 2004.

David Popovici a avut lacrimi in ochi in momentul intonarii imnului Romaniei. Dupa festivitatea de premiere, inotatorul a transmis un mesaj tuturor romanilor.

„M-am gandit la voi toti. Va multumesc!”, a scris Popovici pe o retea de socializare.

Pana la Popovici, Camelia Potec, nascuta pe 19 februarie 1982, la Braila, a fost inotatoarea care a adus Romaniei ultima medalie la Mondiale, bronz la 1.500 m liber, in 2009.

Comentarii