stiri Braila – debraila.ro

Campania “Stop abuzului sexual asupra minorilor!”, initiata de Politie, continua in scolile brailene

Initiata de Inspectoratul de Politie Judetean, prin compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, si planificata sa se implementeze pana la jumatatea lunii martie 2016, Campania de prevenire a implicarii minorilor in infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale “Stop abuzului sexual asupra minorilor!”, a continuat odata cu inceperea semestrului al II-lea al anului scolar 2015-2016.

Pentru implementarea acestei campanii in anul 2016, in parteneriatul cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (D.G.A.S.P.C.) s-a alaturat, cu interes si cu informatii interesante si utile pentru grupurile tinta, Centrul Regional Galati al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane.

Pana in prezent, politistii si specialistii D.G.A.S.P.C. au sustinut 25 de sesiuni de informare in 16 unitati de invatamant, 14 din mediul rural, una din municipiu si una din orasul Ianca, fiind informati preventiv peste 1.300 de elevi si 140 de parinti.

Localitatile din mediul rural vizitate de politisti si specialisti, in cadrul acestei campanii, au fost Scortaru- Nou, Vadeni, Baldovinesti, Gemenele, Spiru Haret, Cuza Voda, Tufesti, Ulmu, Surdila Gaiseanca, Gradistea, Visani, Jirlau, Tataru si Dudesti.

Activitatile adresate elevilor au avut drept scop constientizarea acestora cu privire la situatiile care favorizeaza producerea abuzurilor, consecintele acestora asupra minorilor, masurile de prevenire a infractiunilor contra libertatii si integritatii sexuale si modul in care trebuie sa procedeze in situatia in care un minor este victima unui abuz.

Specialistii D.G.A.S.P.C. au indicat importanta solicitarii de sprijin specializat in cazul aparitiei unor situatii de abuz si au prezentat serviciile pe care institutia le poate oferi copiilor victime.

Comentarii