stiri Braila – debraila.ro

Bunea Stancu, cu un picior in puscarie | Instanta vrea sa-l lase fara aproape 400.000 de euro pe fostul baron

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, pleaca dupa ce a participat la sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, joi, 6 februarie 2014. LIVIU ADASCALITEI / MEDIAFAX FOTO

Gheorghe Bunea Stancu, fostul presedinte al Consiliului Judetean, risca sa ajunga din nou in spatele gratiilor, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, instanta l-a condamnat la 3 ani de inchisoare pentru conflict de interese, in dosarul „Sportul”. Instanta a dispus, totodata, confiscarea sumei de 1.816.790 de lei de la fostul baron.

Condamnarea in prima instanta poate fi atacata cu apel. Fostul sef al judetului poate scapa de un nou sejur in spatele gratiilor doar daca judecatorii Curtii de Apel Galati, care vor pronunta sentinta finala, il vor achita.

Trebuie mentionat faptul ca Gheorghe Bunea Stancu a fost achitat pentru infractiunea de abuz in serviciu. Totodata, din pedeapsa principala (n.r. 3 ani), fostul baron ar urma sa execute doar aproximativ 1 an si 8 luni, tinand cont ca instanta a dispus deucerea perioadei executate din pedeapsa aplicata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti in dosarul „Mita la PSD”, respectiv de 02.04.2015 pana la 10.08.2016.

„Condamna pe inculpat la o pedeapsa principala de 3 (trei) ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, in forma continuata. (…) la care aplica si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a ocupa o functie publica, pe durata maxima prevazuta de vechiul Cod penal, respectiv 10 ani. (…) Dispune confiscarea de la inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, in folos statului, a sumei de 1.816.790 lei. Mentine masura sechestrului asigurator instituita in cursul urmaririi penale prin ordonanta procurorului din 12.05.2015 asupra bunurilor apartinand inculpatului Gheorghe Bunea Stancu, pâna la aducerea la indeplinire a masurii de confiscare speciala dispusa prin prezenta sentinta”, se precizeaza in solutia Tribunalului Vrancea.

Condamnarea a venit in dosarul „Sportul”, Gheorghe Bunea Stancu fiind acuzat de procurori ca s-a aflat in conflict de interese in perioada 2006-2012, cand institutia pe care o conducea, respectiv Consiliul Judetean, a finantat HC Dunarea si CF Braila. Mai exact, Stancu patrona o firma care, la randul ei, controla o societate care avea calitatile de asociat majoritar la CF Braila si membru fondator la HC Dunarea.

In dosarul „Sportul”, instanta a achitat-o pe Alina Daniela Rusu, trimisa in judecata alaturi de Stancu. Fostul director economic al Consiliului Judetean era acuzat de abuz in serviciu.

Comentarii