stiri Braila – debraila.ro

Bucalau, candidat PNL la Senat: „PNL a lansat cel mai indraznet plan de investitii, „Recladim Romania”, care se va realiza cu 80 de miliarde de euro”

Comunicat de presa al Organizatiei Judetene PNL

„Partidul National Liberal a fost singurul care a avut curajul sa treaca România prin cea mai grava criza de dupa Al Doilea Razboi Mondial si si-a asumat responsabilitatea guvernarii”, spune Alexandru Bucalau, candidatul PNL Braila la Senatul Romaniei.

„Desigur, sunt multi cei care comenteaza, dintre cei care au stat pe margine. Sa nu uitam, insa, ca, in 2020, intr-un an de mare criza, guvernul Orban, prin masurile luate, a asigurat pastrarea locurilor de munca si sustinerea companiilor românesti confruntate cu criza. Una dintre primele masuri luate a fost sa se elimine suprataxarea practicata de PSD. Dupa ce s-a eliminat supraacciza la carburanti, totul s-a regasit in preturile de la pompa, dar si in toate preturile de consum. Asa se face ca si inflatia a scazut, de la 5,4 la 2,2%, una dintre cele mai mici din Europa. in aceste conditii, toate majorarile de pensii si salarii s-au resimtit in mod real in buzunarele românilor, pentru ca nu au fost venituri dublate de inflatie, ci au fost cresteri reale”, explica candidatul Alexandru Bucalau.

Salariul mediu este mai mare cu 7,6% decât in 2019, pensiile cu 14%, cea mai mare crestere din ultimii 20 ani. Odata ce suprataxarea s-a eliminat, politica fiscala mai relaxata a determinat firmele sa-si achite taxele si impozitele la timp, iar din august, la bugetul statului s-au adunat mai multi bani.

„Eu cred ca se poate trage o concluzie: am facut toate astea in plina pandemie, cu o majoritate PSD ostila in Parlament. Oamenii trebuie sa inteleaga ca, daca avem si un guvern si un parlament majoritare PNL, atunci vom reusi sa ne punem si mai bine in aplicare politicile noastre, care inseamna dezvoltare. PNL a lansat cel mai indraznet plan de investitii, Recladim România, care se va face cu cele 80 de miliarde de euro, atrase de la Uniunea Europeana, pentru dezvoltarea României. Guvernul PNL a aratat ca vrea sa lanseze marile santiere, cu finantare europeana. Guvernarile PSD, dimpotriva, au insemnat sapte ani ratati. PSD doar a cheltuit, iar noi am adus o schimbare radicala. in loc de un consum nesabuit, de risipa, noi venim cu investitii si dezvoltare economica”, a mai declarat liberalul Alexandru Bucalau, care pleaca in Parlamentul României cu o prioritate: digitalizarea institutiilor statului.

Pentru ca, spune el, nu mai este permis, mai ales pe fondul pandemiei, ca oamenii sa fie purtati intre institutii, sa stea la cozi si in inghesuiala, pentru a obtine un aviz sau o adeverinta.

Din cele 80 de miliarde de lei pe care România le va avea la dispozitie pentru dezvoltare, peste 10 miliarde de lei vor fi pentru antreprenoriat si digitalizare.

„Uitati, eu sunt jurist si ma izbesc mereu de acest aspect. Suntem intr-o era in care timpul este esential, mai ales când ai nevoie sa-ti rezolvi niste probleme rapid. Spre asta trebuie sa ne indreptam atentia acum. Este vorba despre siguranta, dar si confort, totodata. Daca pâna acum priveam digitalizarea doar ca pe un handicap al institutiilor publice, pandemia a grabit conectarea intregului sistem la online, digitalizarea devenind astfel mai mult decât o necesitate. Este o obligatie. România se situeaza pe penultimul loc in evaluarile realizate de Comisia Europeana, legate de gradul de digitalizare a Romaniei. Deja in acest an s-a infiintat o noua structura, Autoritatea pentru Digitalizarea României, institutie creata pentru a realiza obiectivele de transformare digitala a societatii românesti”, a mai explicat Alexandru Bucalau, care deschide lista PNL Braila pentru Senatul României.

Comentarii